![]() |
RD04 cóś nie teges.
Wyjechałem po miesiącu i coś ją dusi. Trochę rozgarzłem i przejechałem może ze dwa km. i zdechła. Później to samo co jakiś czas. Chwila "odpoczynku" i łapała. Tak jakby paliwko nie nadążało. Co to może być? Mam nadzieję że nie pompa. Jak ją sprawdzić? Może jakie syfy coś zapchały?
|
jak nie wiesz ja pompe sprawdzić to ciśnij do mechanika :D bo coś popsujesz :D jak masz odwagę zrobić to sam, to zdejmij z pompy wąż co do gaźników idzie, odepnij wtyczke, podepnij pod nią aku i zobacz w jakim tempie paliwo leci... tylko kranik odkręć :D Sprawdź też filtr powietrza, paliwa i dolot. Może jakieś myszy się zalęgły :D
Moze być też tak, że styki na pompie się kończą albo się skleiły, raz łapie, raz nie, zdjąć i przeczyścić drobnym papierem. |
No to siem muszem dogrzebać do pumpy.;)
Na kranikach są jakieś filtry? |
http://sklep.transbike.pl/media/prod...?lm=1391765293
coś takiego szukaj... na przewodzie paliwowym... ale to z pewnością pumpa :hello: |
No, niestety chyba tak. Objawy stricte pompowe. Szkoda bo jeszcze ory siedzi.
Ciężko się tam do niej dogrzebać? Jeszcze nie robiłem nic przy Afryce. Są jakieś myki? |
na kranikach są filtry możesz profilaktycznie wyczyścić (pewnie dużo syfu będzie ), baypas na pompę i do czerwonej kontrolki AT pogina bez stresu tylko pamiętaj że później będzie the end
|
Nie czaje, co z tym bypassem i co będzie end?
|
najpierw sciagnij szlauch przy pompie z baku i obczaj jak mocno paliwo leci. Jak nie bedzie leciec to dopiero wtedy bierz sie za filtry
|
A jak będzie leciec to jak sprawdzić pompę?
Jak mocno ma "strzykać wahą"? |
Zrób baypass- odłącz dwa przewody paliwowe od pompy. Połącz je razem, odetnij(nie nożyczkami) zasilanie elektryczne pompie paliwa, aby na sucho nie pracowała.Przejedź się.
Melduj o wynikach. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:17. |