![]() |
odzież rukka
Proszę o opinię na temat odzieży firmy Rukka głównie kurtki i spodnie dzięki.
|
Skandynawski sprzet z najwyzszej polki jakosciowej i cenowej niestety tez....
|
Strzała Jarek!
ty, z tego co wiem to rukka to mercedes wsród łachmanów:) nie ma lipy! tylko ceny....masz co¶ okazyjnie na oku? bo normalnie to chyba rukka tyle sobie ceni za ciuchy co BMW,, czyli od ch.......:) Trzymaj się |
Cytat:
|
Jak wszystko z membran± Goretex
|
Jestem bardzo zadowolony.po prostu tak jak powinno być.
Miałem również, przyjemno¶ć używać kombinezonu Rukka na skuterach ¶nieżnych za kołem podbiegunowym - sprawdziły się 100% |
Rukka nie musi fortuny kosztować - w zeszłym roku (luty/marzec) na ebay.de jaki¶ sklep niemiecki wyprzedawał kurtki (najtańszy model, ale jak to Rukka - wszystko z gore-texem) za 200€...ostatnio patrzyłem - nie zeszli jeszcze poniżej 300€...także czekać i jak±¶ okazję można złapać :) z kurtek na R używam Retbike'a, także jaki¶ gore-tex by się przydał, a Rukka po badaniu organoleptycznym sprawia wrażenie mega solidniej....:drif:
|
Odpowiadajaca bmw (raylle 2) kurtka rukka allroad - kosztuje dwa razy wiecej niz bmw:(
(wypinana membrana goretex, wywietrzniki i patenty wyprawowe.) Wyprzedaze dotycza tylko modeli juz nie produkowanych - Rukka wymienia co 3 lata kolekcje. Nie ma co liczyc na zasadnicze obnizki modeli bedacych w sprzedazy. Najtansze spodnie 340 euro, najtansza kurtka 420 Euro. Jak dla mnie najwyzsza pólka i najwyzsza cena. Użytkuję spodnie UNIT ( w tym roku 5 sezon). Nigdy się nie nalała kropla wody. Odprowadzanie potu - jak to goreteks - czyli bez porownania z niczym co znam. W upały bywało gor±co. Wygodne, dobrze uszyte - ale bez zadnych bajerów i dodatkowych wzmocnien czy hi-endowych materiałow - zwykla Cordura 500. Nic sie nie rozpruło, żeby trzymaj± jak trzymały. Najbardziej je sobie zniszczyłem na dwóch czy trzech wyjazdach w teren DRk±. Zaraz sie gdzie¶ tam na dole potargały o podnóżki i przypaliły o wydech. Ale sam sobie jestem winien, na enduro to inny strój... |
Ciuchy powalajacej jakosci. Do tego fantastycznie wygodne i lzejsze niz sie wydaje. Sprzedaja tu w salonie BMW, dla takich, ktorym komplet Rejli II wydaje sie za tani. Technologia kosmiczna i ceny takiez.
Jest jeszcze firma Dane. Wydaje mi sie, ze jeszcze bardziej $$$. |
http://www.moto-akcesoria.pl/index.p...=344_45&page=4
tutaj maja kurtki i spodnie rukka i ceny tez maja"dobre",no ale za jakosc trza płacic. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:39. |