![]() |
różne wymiary ogniw łańcucha??
Witam,
Z góry przepraszam jeżeli było ale nie mogłem znaleźć;) Chodzi o to,że chciałem sobie zmienić dzisiaj przednią zębatkę na nową oryginalną i okazało się że ogniwa łańcucha nie za bardzo pasują do niej;) tzn. pierwsze wchodzą ok ale im dalej tym ciaśniej aż w ogóle nie chce wejść. Myślałem że wszystkie łańcuchy są standardowe. Ten który mam obecnie to REGINA, może dlatego nie pasuje;) może standardowy DID 525 będzie ok. Miał ktoś taki przypadek? pozdrawiam |
Nowa zębatka nie będzie pasować do starego łańcucha. Jeżeli tak masz to łańcuch nadaje się tylko do wymiany.
|
Temat faktycznie był już poruszany. Osobiscie miałem taki przypadek - nowa mała zębatka do RD03 nie pasowała do nowego łańcucha... Mądrzy ludzie mówią że jak to zwykle bywa Honda robi tak by klienci kupowali zestawy...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Będzie pasować, zmień starą Reginę na nowy łańcuch i bedzie OK
|
Cytat:
Poza tym przeciez na forum ludzie zakladaja nowe zebatki do swoich juz jezdzonych lancuchow zeby owlaek zadbac i jest ok, a moj ma jeszcze ok polowy nacigu... Nic, trzeba tszoda sklep odwiedzic pewnie i tak;) |
Po co zakladac stara zebatke do nowego zestawu?
Ostatnio wyrwało mi zeby z tylnej zebatki, 7 sztuk. Zamieniłem na inna i dziala :) Tylko zębów więcej wcześniej było, na 47 w polowie był, a na 46 sie kończy lańcuch :) przód tez wymieniam dość czesto, mniej niz 10 tys. W Twoim przypadku to nie wiem czemu nowa zebatka nie pasuje. Moze dlatego ze Regina a nie np jt? ps,: Rambo mówiłeś ze tył powinien dojechać do końca łańcucha. Nie podolala zębatka Ukrainie :) |
Cytat:
łańcuch Regina, zębatka nowa honda oryginał i właśnie nie pasuje, może rzeczywiście już troche jest rozciągnięty ale jest troche poza polowe naciagu, cholera wie...oby pasowała do nowego łańcucha;) |
rozciągniecie nie powinno miec az takiego wplywu,
mój łańcuch na pewno jest mocno rozciągnięty bo bardzo w pałe dostaje a zamieniam zębatki i zawsze pasują. Kup nowy łańcuch szanowanej firmy i gaaaaz :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:46. |