![]() |
Bi Xenon do AT
Witam, zastanawiam się nad montażem w AT w jeden reflektor xenona. Trochę poczytałem i wpina sie to w kostke po żarówce H4. Montuje gdzieś pod czaszą przetwornice. A żarnik wkłada w klosz zamiast żarówki. i już. Żadnego cięcia i lutowania
Ktos ma jakieś doświadczenia..? koszty w sumie nie wielkie.. np: http://www.allegro.pl/item544050990_...ocykla_h4.html |
ja wiem tyle że ktoś na wiosennej pyrze 2008 miał - jeden w lewym, drugi w prawym...a byli z 3miasta chyba :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Hella robi kit Xenon Micro DE (dlugie) ze wszystkimi kablami, srubkami i pstryczkami. Dwie lapki, ktore TT sprzedaje, zalozywszy kawalek blaszki na wierzch, o polowe drozej. Cena ostatnio na necie ok. 200.- szwajcarow. Wyraznie zima juz za dlugo trwa :haha2: |
to nie taki głupi pomysł jak ktoś po lesie nocą śmiga. na drodze to oślepiać będzie ale w polu, lesie czy czarnej dupie się sprawdzi. kumpel zamontował do kojoty i ma jasno jak w dzień - oczywiście, że wszystkich oślepia. pomijam problem legalności takiego zestawu w seryjnych lampach i ewentualnych problemów z przeglądami albo milicją. dlatego patent dobry jako odłączana opcja :)
|
Rambo to badziewie nadaje się tylko do lamp z głatkim szkłem:( W afri są pryzmaty w szkle i będzie świeciło w kosmos ( brak strefy cienia) ja teraz monce z całą soczewką z lampy samochodowej.:)
|
przecież lampy można na gładko spolerować
|
Można. Dupę szkłem też można podcierać. Syf pudrem leczyć, lepić bat z gówna i co tam jeszcze. Jedynie uzasadnienie klanola do mnie przemawia.
Jak myślisz - czemu reflektory paraboliczne H4 nie mają gładkiego szkła? |
bo nie mogą mieć, do gładkiego szkła musi być soczewka, to tylko sugestia ze mozna, ale nad zasadnością tego zabiegu ja też sie wypowiadam....
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:16. |