![]() |
Kask szczekowy czy integral
Witam
Chcialbym zanabyc nowy kask, napewno bedzie to shoei, bo zawsze jezdzilem w shoeiu i mi poprostu pasuje. Nastawilem sie na Multiteca, ale pare osob probuje mi go wybic z glowy na rzecz integrala, taraz tez jezdze w integralu. Integral jest lzejszy, cichszy, bezpieczniejszy, lepsze materialy no i nizsza cena, za szczekowcem przemawia natomiast tylko otwierana szczeka. Pomozcie jakos wybrac, do czego tak naprawde przydaje sie otwierana szczeka, czy to jest naprawde potrzebne ? nie jest to zbedny gadzet ? |
|
Chomik choruję na tego Shoeia ... Masz go czy dopiero planujesz kupić ?? Pytam bo zastanawiam się jak wrażenia z jady w tym kasku ?
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.oma-live.de/img_artikel/2858_3968_st.jpg |
Cytat:
Rozmawiałem z kolegą co jezdził w podobnym kasku od enduro na Afri i mówił że powyzej pewnej predkosci masakra ... Ale może ten jest inny ???? |
Cytat:
|
Hornet DS tez mi sie bardzo podoba, dzis bede w nim jezdzil i testowal.
Rozsadek natomiast mówi, ze taki kask jest mi zupelnie niepotrzebny i jak dla mnie nie ma zadnych zalet w stosuku do zwyklego integrala, poza wygladem. |
Cytat:
|
Raczej drogi, wieksze mniejsze, szutry, ale jednak drogi.
Jezdzilem troche dr350 w terenie, wiec znam mniej wiecej zalety kasku enduro, ale niestety i jego wady. musze cos wybrac, w gre wchodzi Mulitec, Raid II, no i moze Hornet DS, ale to raczej tylko ze wzgledu na wyglad. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:31. |