![]() |
Nishua Enduro Carbon
Panowie, ktoś coś o tym kasku?
Nishua Enduro Carbon https://www.moto-akcesoria.pl/kask-n...carbon,p,68586 |
Zanim kupisz sprawdź dostępność akcesoriów: np szyby ,pinkocka itp
|
Szafura to jest dokładnie Uvex Enduro Carbon.
Bardzo fajny i lekki. Minus jak dla mnie to brak blendy. Ale może chiniole, dołożyli ? Nie, jak patrzę na zdjęciach to raczej też brak. Pozdrawiam! |
Miałem w ręku, bardzo dobre wykonanie i czuć lekkość. Rzeczywiście brak blendy ale przez to lżejszy i bardziej zwarta konstrukcja. Dla mnie bardzo ważne było że na jak kask integralny to bardzo łatwo można założyć okulary, więc brak blendy aż tak bardzo nie przeszkadza.
|
Przymierzałem ten kask przed sezonem. Wtedy kosztował chyba ze dwie stówy taniej. I to była dobra cena. Jest bardzo lekki, ale nie podobało mi się wykonanie. Nie licząc samej skorupy trąci chińszczyzną. Beznadziejny daszek. Za 1000-1100 można by się zastanawiać. Ja upolowałem x-lite za 1300. Inna jakość. No i tutaj brak blendy.
|
Cytat:
UvEX BYŁ TRAGICZNY w wygodzie, nishua jest mega fajna, przmieżalem kilka kasków tej marki i każdy byłe mega fajny |
Muszę poszperać i przymierzyć. Znajomy kupił, muszę teraz tylko porównanie mieć. Na pierwszy rzut oka całkiem ok :) Dzięki za opinie!
|
Ja się będę upierał przy swoim :)
Dla mnie Uvex jest bardzo wygodny. Chciałem zdjęcie wkleić , ale mi nie poszło. Wyszukaj i sam porównaj. http://zapodaj.net/c97648bc45f6d.jpg.html |
Mam ten kask. Szukałem czegoś lekkiego, wybierałem między agv ax-8 a Nishuą. Oba lekkie, dobrze leżą na głowie. Wybrałem Nishue bo ma pinlocka. W zestawie są zapasowe częśći (śrubki, mechanizm szybki,i osłona podbródka). Brak blendy nie jest problemem. Dokupiłem sobie ciemny wizjer. Sama wymiana wizjera bardzo łatwa. Daszek faktycznie taki sobie. Kask w miarę cichy, dobrze spasowany. aha pasek od zapięcia na tyle długi, że nie trzeba za każdym razem przekładać zapięcia typu dd. Luzujesz i ściągasz bez problemu. Wykonanie jak dla mnie ok. Dobra widoczność. Ale gdyby agv miał pinlocka to wziąłbym jego, bo po prostu bardziej mi się podobał wizualnie.
pzdr Jules |
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:56. |