![]() |
Krótkie klamki do Africi
Hej, jak w temacie szukam jakiś krótkich klamek do Africi RD04. Głównie chodzi mi o klamkę sprzęgła. Czy są jakieś ciekawe klamki akcesoryjne? Czy ewentualnie wiecie klamki od jakiego motocykla będą pasować do Africi. Na ebay'u jest mnóstwo różnych klamek ale nic a nic do Africi w przystępnej cenie.
Interesuje mnie coś takiego http://www.ebay.com/itm/New-Short-CN...cda064&vxp=mtr , od znajomych którzy jeżdża na szosowych/torowych motocyklach wiem, że te chińskie klamki są przyzwoitej jakości, tylko tak jak pisałem wyżej nie ma nic konkretnie dedykowanego do Africi Pozdrawiam |
zawsze możesz samodzielnie skrócić te dedykowane Afry. Dopasujesz sobie długość klamki wedle uznania.
|
Mogę, ale obcięcie klamki nie rozwiązuje problemu, bo nie będę miał kulki na końcu. Widziałem przypadki jak w terenie kończy się to klamką wbitą w dłoń, szczególnie przy tak ciężkim motocyklu jak Africa.
Oprócz tego regulacja wychylenia klamki też jest wygodną sprawą =) |
|
1 Załącznik(ów)
|
Wiem, te znalazłem ale 400 PLN z wysyłką odstrasza.
Zastanawiam się czy np klamki z Varadero, Transalp'a albo jakiejś XL by nie pasowały. Jechałem ostatnio Varadero i mocowania klamek wyglądają bardzo podobnie. |
Skróć klamki i zafunduj swojej afri pełne handbary (najlepiej z alu rdzeniem). Taniej, bezpieczniej + pare pkt rejli Ci wpadnie :D
W trampku używane polisporty (bez aluminiowego rdzenia) za 40zł dawały rade właśnie w połączeniu ze skróconymi klamkami, ale podobno one się łamią. |
Dokładnie jak pisze przedpiszca..do handbarów długie i tak mogą się nie zmieścić.
|
Handbary i tak wpadną dlatego między innymi szukam krótkich klamek. Obcięcie klamki jest łatwe, ale chce to zostawić jako ostateczność. Możę spróbuje kupić klamkę obciąć i dospawać kulkę na końcu.
|
Właśnie o to chodzi, po co kulka skoro będą zamknięte handbary z rdzeniem i nie grozi raczej to o co się boisz?
Kup handbary, a potem dopasujesz.. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:29. |