![]() |
Temperatura spalin- stopiony kierunkowskaz XT660R
cześć!
ostatnio zmieniłem olej, filtr oleju i powietrza i wydech (zawsze dmuchający na kierunek, był okopcony, ale bagatelizowałem) wytopił kierunkowskaz :o czy temperatura spalin nie jest za wysoka? wydech Dominatora, rzeźba z okolic Bielska Białej. trochę się zmartwiłem, czy nie jest on zbytnim przelotem--> za mały opór spalin w kolektorze, szybko opuszczają cylinder i przez to mogą wypalać gniazda zaworowe. macie jakieś zdanie na ten temat? przed wymianą filtra powierza (który był mocno zabrudzony...) nic się nie działo. Olej Yamalube, półsyntetyk, filtry hiflo. foto poglądowe: http://s2.ifotos.pl/img/kierunkow_srhwppr.jpg z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam! Mateusz :) |
Czysto teoretycznie -uboga mieszanka -ale ja tam się nie znam .
|
Miałem podobny problem w swojej AT po zmianie wydechu na opcjonalny - był za blisko migacza i mi go podgrzał na dobre :) zmieniłem na opcjonalny , zwiększając dystans pomiędzy tymi elementami i tyle.
Z tego co widzę to nie jest oryginalny wydech ...... |
Normalne, źle skierowany wylot. Mi kiedyś w trampku wypaliło dziurę w kufrze
|
Dla spokojności możesz zawsze wykręcić o obejrzeć świecę. jak brązowa, to ok. Swoją drogą, to kierunek fajnie wygląda :)
|
Oponka też fajnie zamknięta :D
|
I nie katuj go półsyntetykiem ;)
|
Cytat:
spoko, bo mam doświadczenia jakieś 600 km, świeżutko po prawku. coś tam próbuję walczyć z zakrętami :) wiem, że źle skierowany. Bardziej martwi mnie ta temperatura spalin... sprawdzę świecę jak będę w domu. Cytat:
Dwa: to czego nie wypłukał półsyntetyk wypłucze syntetyk i może zatkać kanaliki w silniku. może ktoś coś na ten temat? |
Tak to bywa z nie oryginalnymi częściami :p O oleju gadamy w wątku o oleju.
|
Temperatura spalin temperaturą ale na anihilację tego kierunku raczej największy wpływ miały "marchewy" ;) To samo u mnie a składy idealne :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:30. |