![]() |
Royal Enfield Himalayan
1 Załącznik(ów)
O takie cuś znalazłem w necie: Royal Enfield Himalayan.
Pojemność 411 cm3. Moc 24,5 KM Moment 32 Nm. Zbiornik paliwa 15 litrów Wys. siedzenia 80 cm Waga z płynami 182 kg Skok zawieszenie przednie 200 mm Skok zawieszenie tylne 180 mm Hamulce - jedna tarcza hamulcowa o średnicy przód 300 mm i tył 240 mm Ciekawe czy do kupienia w EU. I czy spełnia EU bzdurne normy. O stylistyce trudno dyskutować ale może być ciekawa baza do przeróbek na scramblera :) |
2 Załącznik(ów)
kolejne foto
|
Na TCP jest o nim fajny wątek - moim skromnym zdaniem - ładny jest. Szkoda tylko, że w raczej nie będzie u nas dostępny.
|
a ja z ciekawości napisałem do dystrybutora Royala na Polskę. Zobaczymy co odpiszą.
|
Ok 3000$ ma kosztować.
|
To jest stary silnik 350 cc, rozwiercony do 400 ccm. Dlatego nie grzeszy mocą (25 KM) co przy tej masie (ok 185 kg) raczej nie obudzi w nim demona. Całość zasilana gaźnikiem, więc ta wersja w EU nie ma szans na homologację raczej. Pierwsze egzemplarze będą do kupienia w Indiach w połowie roku (kwiecień/maj). W sumie, taka bardziej ciekawostka niż jakakolwiek realna alternatywa do tego co już jest na rynku.
http://www.indiacarnews.com/news/roy...rly-2016-7905/ |
a ja na razie taką odpowiedź dostałem od RE Polska:
Witam serdecznie, Dam Panu znać, jak tylko odpowie mi w tej sprawie fabryka w Indiach. Pozdrawiam / With best regards, |
Nie głupie. Ale faktycznie...przy tej masie z tą mocą, trochę ekstrawagancja.
Taka CRF250l chyba rozsądniejsza, bo lżejsza, moc praktycznie ta sama na wtrysku, a i cena podobna. |
Mial byc w indiach dwucylindrowy jakos od tego roku dostepny.
|
Odpowiedź oficjalna:
Witam serdecznie, Niestety model Himalayan nie jest przeznaczony na rynek europejski, będzie tylko dostępny w Indiach na ich rynku. Pozdrawiam / With best regards, |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:12. |