![]() |
Amortyzator tył - dostępne opcje - opinie
5 Załącznik(ów)
Padł mi amor tylny i zacząłem szukać jakiegoś rozsądnego rozwiązania.
Regeneracja czy zakup nowego? Spośród dostępnych na rynku znalazłem poniższe. Ohlinsa sobie darowałem. Jeśli korzystacie, z któregoś z poniższych rozwiązań, proszę o opinie. A może którego nie wybierzemy i tak będzie lepsze od oryginału? WILBERS 540 ROAD (dostępny za około 1640 zł) rozumiem, że zdjęcie jest poglądowe i dolna część amortyzatora wygląda jak na zdjęciach poniżej Załącznik 61238 WILBERS 640 ROAD (dostępny za około 500 EUR) Załącznik 61239 WILBERS 641 Competition (dostępny za około 700 EUR) Załącznik 61240 HYPERPRO HO07-0AH (dostępny za około 1850 zł) Załącznik 61237 YSS MZ506-385TR-02-X (dostępny za ok 1480 zł) Załącznik 61236 |
Dobry temat.Wypowiadać sie koledzy.Sam bede cos kombinowal ale jestem noga w tym temacie.Chociaż wstawilem sprężynę hyperpro na tył i z pelnym zaladunkiem po szutrach pieknie sie spisuje bo na orginale siedział jak stary kapec tesciowej.
|
Zamontowałem kiedyś takiego wilbersa 640 road do mojego Triumpha Tigera 955i i działał bardzo dobrze. Zdecydowanie lepiej od seryjnego , który wszak nie był gumowym kondomem, ale się popsuł na zawsze na przełęczy użockiej.
Podsumowując - byłem zadowolony i moim zdaniem warto. pzdr Jac |
Mogę mieć tego YSS do AT za 1179zł dla forumowiczów :Thumbs_Up:
|
Kusząca propozycja tylko jak on się spisuje przy zaladowanych kufrach?
|
Oryginalne amory ogarnia PKS...Całkowity remont. Ja mam w afryce załozony amor WP od ktm lc 4 Ale jest deko dłuzszy- co jest porzadane przy kombinowanym, dłuzszym przodzie (LC8) .Zakup White Power to z serwisem jakies 5 - 7 stówek.
|
http://olx.pl/oferta/amortyzator-tyl...5-IDdZOU3.html czy taki był by ok 70 Nm do afry?
|
a, że tak się podepnę - ktoś słyszał o jakimś niedrogim akcesoryjnym przodzie do R1100GS??? ewentualnie, żeby od czegoś zaadaptować tył?????
m |
A czy z Wiadra oryginał podejdzie do Afryki?
|
Cytat:
Peksik wstawia zawór do zbiornika i można regulować ciśnienie . Raczej bez serwisu się nie obędzie po za kupie amora z allegro |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:00. |