![]() |
Węgry - nowe fotoradary
|
System jest perfidny
Wykorzystuje bramownice, takie jak u nas sprawdzają czy ciężarówki mają viatol. System jest konfigurowalny, czyli może jednocześnie sprawdzać 1.prędkść odcinkową 2.prędkość chwilową 3. przejazd na czerwonym 4. przekroczenie lini ciągłej 5. skręt nie z tego pasa co powinno się. 6. wjazd na strefę wyłączoną z ruchu. 7. Mierzy z przodu i z tyłu. Można walczyć z tym w jeden sposó, mieć coyota, albo jeżdżić zgodnie z przepisami |
Zapomniałeś dodać że kontroluje też pasy.
Wypadków tam mało, ludzie na drogach kulturalni, mili dla motocyklistów. Po Budapeszcie jeździ się prawie jak w Romie. A u nas sielanka i kultura jak w Kairze. Przejeżdżam przez H około 2 tys. km w miesiącu od kilkunastu lat, luz i bezstresowo na drogach moim zdaniem. Jeden mandat na 75 zł za przekroczenie prędkości o 11 km na 40-stce. Ps. Co to ten coyot ? |
Pewnie coś jak Yanosik
|
Nie stety, przekonałem się boleśnie na własnej kieszeni.
W ciągu tygodnia, od wykroczenia, miałem gotowy liścik, z mandatem w domu. Ładne nocne fotki, bez żadnego błyśniecia. Stawki prawie jak na Słowacji. Działa to u nich wzorowo, niestety. :vis: |
U nas za to nic nie działa... włącznie z mózgiem obywateli tak przykładnych do momentu trzaśnięcia drzwiami swojego auta.... :D
|
Cytat:
|
One som wszędzie!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Nie ma jak off, co ?!;)
Jak mi się spieszy na moto to...nie myje go po offie albo specjalnie wpadnę w głębsza kałuże i czystym przypadkiem blachy się zabloca.. :D Trzeba tylko uważać aby nie dać się ustrzec przez suszarkę.. |
Niestety o tych radach nie informuje nic, ale łatwo je rozpoznać bo są montowane na bramownicach (pewnie lepiej w dzień niż w nocy), według mnie mierzą one odcinkwo, czyli fotka przed i za i ze wzoru wylicza prędkość. W małych miejscowościach mierzą na początku, a dla ruchu przeciwnego na końcu obszaru zbudowanego
https://youtu.be/BZSZ7mnwCfI Tak to działa, chyba radar ma też wbudowany, ale tłumaczenie z węgierskiego jest poza moim zasiegiem |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:46. |