![]() |
Rd04 pomoc w o cenie
Witam wszystkich użytkowników:)
Byłem posiadaczem 954rr i teraz chce przesiasc się na turystyka :) znalazłem AF z 1992 roku z przebiegiem 46tys km. Prosił bym o ocenę tego sprzetu na postawie zdjec. Czytałem na co zwrócić szczególną uwagę w innym temacie. Ale zawsze kazda wskazówka się przyda. Link do ogloszenia: http://m.finn.no/mc/all/ad.html?finnkode=74651565 Z gory dziekuje za odpowiedzi Pozdrawiam |
Wygląda pięknie . Pogratulować znaleziska takiej perełki. Ale tak na szybko to chyba coś koło 20 tysi wyjdzie ?
|
42 500 NOK?
Jezusie, przylatuj do PL, ze 3 RD4ki kupisz za taką kasę :D Ale pikna jest, fakt. |
Nie patrzcie na cenę :) 954 rr w półce od 10 tys zł tutaj od 65 tys kr. Wszystko przez podatki na granicy. Jak potwierdzić czy przebieg jest autentyczny? Jakieś szczególne uwagi?
|
Ładne moto - moja rd04 przy stanie licznika 68 000 (czy autentyczny?????? - nie wiem) wygląda podobnie.
Łatwo sprawdzić, ale jest to konieczne: wałek zdawczy - zużycie i luz łożyska na nim, czy dobrze jeździ (ciągnie), czy wszystkie biegi wchodzą bez problemu. Trudniej (bo trzeba mieć przyrząd) sprawdzić: kolor świeczek i kompresję. I stan ogólny...poziom oleju (można się czasami zdziwić:)))). |
Olej ma dopiero co zmieniony i jeżdżenia nie była więc pewnie sprawdzenie nic nie da. Kolor swiec kawa z mlekiem ? :) jakie są śruby na pokrywie od walka ? Przygotuję sobie klucze bo może się okazać że ktoś nie ma.
|
Z pamięci - odkręcasz:
- płytę aluminiową spod silnika - 4 śruby - 12-staka chyba, - dźwignię biegów - 10-tka?? - dwie śruby plastikowej osłony zębatki - muszą być klucze nasadowe całkiem długie bo ta dolna śruba ciężko dostępna - 8-semki, - będziesz widział zębatkę, można poszarpać czy nie ma luzu, ale najlepiej odkręcić zabezpieczenie (10-tka) i ściągnąć zębatkę - będziesz miał pewność. |
Widziałem filmik na YT z tą afra, łap link https://www.youtube.com/watch?v=4lLT80pdgZ4
|
Slychac kosz w 1:30
|
Jeżeli jest tak jak twierdzi sprzedający nawet " przepłacenie" to zysk kupując motocykl liczy się stan nie rocznik . U nas w tym stanie raczej nie kupisz ,nie ma co się zastanawaić
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:22. |