![]() |
problem z zaciskiem hamulcowym
siemka;)
szukam pomocy jak odkręcić bolec prowadnika klocków hamulcowych który jest zakończony imbusem który został zjechany najprawdopodobniej przez poprzedniego właściciela. próbowałem nabijać większym rozmiarem ale nawet nie drgnie :mur::mur: może ktoś wymyślił patent jak sie do tego dobrać pozdro:at: |
Kiedyś dawno temu i nie u mnie, przy wymianie klockow wycialem klocki gumówką i bolec wykręcałem WiseGripami.
|
Rozetnij między klockami, wyciągnij klocki, wygnij pozostałą część i użyj jak ramienia wykręcając. Jak już ruszysz to wyprostuj i wykręć.
|
Ja spawałem dźwignię do pręta i udarowo młotkiem w lewo w prawo a skończyłem na wiertarce :)
|
Zamiast imbusa spróbuj wbić większego torxa i wtedy przekręcić.
|
ja juz kilka razy uzylem wykretakow i sprawdzaja sie bardzo dobrze:
http://m-hurt.kei.pl/fotki2/QUATROS_QS14226-2.JPG dobierz jeden z wiekszych i bez problemu wykrecisz a komplet wykretakow zawsze Ci sie w warsztacie przyda |
moj zespawał się z zaciskiem - musiałem wyjmować go dentystycznie dremelem. afra stała trzy tygodnie bez hebla...
nie życzę... m |
dzięki za pomoc
właśnie dostałem nową śrubę i zabieram się do roboty kumpel dał mi namiary na warsztat który ma ponoć dobre patenty na tego tupu sprawy dam znać jakim sposobem poradzili |
Ja kiedyś podjechałem do pierwszego z brzega warsztatu, dospawali do śrubki nakrętkę i mogłem odkręcić zwykłym płaskim kluczem :Thumbs_Up:
|
witam
ze względu na brak doświadczenia i by nie wymieniać całego zacisku zawiozłem do warsztatu w sokołowsku KANDA po 20 minutach spacerku chłopaki oddali mi zacisk i wykreconą śrube;) skasowali przy tym 20zł:) DZIEKI BARDZO powrót do garażu 15mniut i sprawa zamknięta można szykowac sie do KOCIEGO RAJDU 2016 pozdr |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:17. |