![]() |
Prądu nie ma od połowy moto
Panowie, poproszę o pomoc, może mnie naprowadzicie na rozwiązanie, mianowicie zdjąłem i założyłem na pomalowaną ramę silnik i elektrykę - nie ma prądu na pompie na wtyczce, ani tylnej lampie itd, ale iskra jest, rozrusznik kręci, światła przód git. Co może być nie tak? coś nie zmasowane prawidłowo?
|
Schemat elektryczny w łapy od Twojego modelu motóra, miernik i szukasz prądu zaczynając od odbiorników nie mających prądu. Schematy są na forum gdzieś.
|
pomyliłeś wtyczki ?
Kolory kostek się zgadzają ? |
A podświetlenie zegarów, tripa, światła przednie pozycyjne masz? To jest na jednej wiązce z tyLną lampą.
|
Za mocno ścisnąłeś przewody do ramy i prąd ma ciasno płynąć ;)
|
Podświetlenie zegarów i światła są, czujnik stopu, kontrolki oleju itd są, tylko pompy nie ma, gdy kręcę rozrusznikiem i tylnej lampy choć wtyczka wpięta prawidłowo. Pompa może zależeć od modułu zapłonowego? bo trochę zielony w remacie elektryki jestem, a innej afryki na sprawdzenie tego modułu nie mam.
|
Sprawdź czy masz prąd na wtyczce pod prawym boczkiem od tego tyłu. Jak jest to masz coś nie halo od wtyczki do lampy. Może po prostu blaszki w gnieździe nie dolegają do końcówek prądowych żarówki. A może żarówka zdechła. Kiedyś miałem przypadek że spirala wygladala na ok, a żarówka była spalona.Stop masz?
|
Kurde, rozebrałem moto do silnika jeszcze raz, wygrzebałem elektrykę, poizolowałem na tip top wiązki, kostki wyglądają nielzle, wyczyściłem mocowania silnika żeby masy czasem gdzieś tam nie gubił i jak poskładałem tak dalej dupa... teraz znowu kręci rozrusznikiem tylko jak wcisnę sprzęło, a prądu na pompie nie ma jak nie było ;( Zna ktoś dobrego fachurkę w okolicach stolicy, który mógłby przynajmniej rzucić okiem i ocenić co mojej babci opier**la? :|
|
Takie tam
Tak ma byc ze wciskasz sprzeglo i rozrusznik.kreci
|
O, a zdawało mi się, że przed zimą to kręcił jak chciał... czyli jednak coś naprawiłem :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:41. |