![]() |
Afryka odnaleziona! potrzebna stacyjka...
na poprzednim forum pisalem ze mi ukradli afri w dubliie. po 3 tygodniach sie znalazla! gardziarze (irl policja) znalezli ja w dobrym zdrowiu, jedynie stacyjka jest zmasakrowana i wkladka "wypada":dizzy: mozna odpalic zaplon srubokretem plaskim...:eek:
nowy komplet stacyjki to 950zl w serwisie. ma moze ktos inny pomysl na zabezpieczenie zastepcze? oprocz lancucha czy alarmu? trche drogo en serwis... musze jeszcze odkupic sobie kask Shoei i rekawice...:( |
Kurcze to super że się znalazła :)
Napisz coś więcej czy złapali złodziei czy po prostu ktoś sobie pojeździł i ją porzucił ? Na Twoim miejscu poszukałbym stacyjki z jakiegoś rozbitka .. |
Wspaniała wieść
Witaj Zbuju ... to jest naprawdę wspaniała wiadomość. Cieszę się razem z Tobą.
A co do stacyjki to zgadam się z Hubertem. Popytam wśród znajomych. |
Co do stacyjki w AT to niestety nie jest najlepsza. Faktycznie łatwo ją 'złamać' i odjechać.
Tak naprawdę to może tam być inny dowolny zamek (fiat, polonez), który po przekręceniu daje prąd. Możesz sobie zamontować jakąś małą i dać ją np z boku jak w choperze :) Ja zamontowałem sobie jeszcze alarm, zawsze to coś więcej. Fajnie, że się znalazła. :) |
Swego czasu Larsson miał stacyjki, ale chyba taniej wyjdzie szukać rozbitka
Aaa no i oczywiscie zajefajnie że się motór znalazł :) Pozdr newrom |
To pierwszy znany mi przypadek odnalezienia.... Czy to znaczy ze Garda jest skuteczniejsza niz policja, czy tylko złodzieje dziełali po amatorsku...?
|
Cytat:
|
U nas też miał miejsce przypadek odnalezienia skradzionej Afryczki z tym że w tym przypadku historia nie skończyła się tak różowo bo Afryczka została przerobiona na jakieś straszydło ...
|
Cytat:
gardziarze mieliduzo szczescia bo miejsce kradziezybylo obserwowane przez 3 kamery :) a zlodzieje nie zmienili nawet numerow-stala na moich polskich :cool: ogolnie nie zniszczona - oprocz stacyjki i zamka pod siedziskiem. poszedl tez kask i rekawice zbagaznika, ale to juz mniej istotne niz caly motor! pal, jezdzi i ma sie dobrze. co ciekawe stala na czyjejs posesji (jak bedzie ktos winny to mogezalozyc sprawe zeby pokryl zlodziej koszty napraw, kasku itp.) i conajdziwniejsze byla zabezpieczona lancuchem przed kradzieza! :lol8: coza czasy ze zlodziej zlodziejowi nie ufa...:oldman: |
kurcze, rewelacja, ciesze się razem z Tobą.
Cóż, może jeszcze nie mam swojej, ale mogę lekko parafrazować słowa Adasia Afryko, Królowo moja, Ty jestes jak zdrowie... ...ile Cie trzeba cenic, ten tylko sie dowie, kto Cie stracil... pozdrawiam i obyś szybko znalazł tą stacyjkę :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:17. |