![]() |
Skandynawia lipiec
Na początku lipca tj 3 lub 4-go planuję wyjazd do Skandynawii.
W planie rejs promem do Szwecji. Przejazd przez Szwecję. Dalej pd/zach wybrzeże Norwegii. Dalej w kierunku norweskiej Laponii. Narvik. Nordkapp jesli wystarczy czasu. Dalej Rovaniemi i dalej przez Finlandię do Helsinek. Promem do Tallinna. Estonia. Lotwa. Litwa. Łódź. Ograniczenie czasowe na powrót to 17 lipca. Na razie 2 moto. Szczegóły będą się kształtować w zależności od tempa i warunków. Gdyby ktoś chciał się dołączyć zapraszam Dyziom |
mało czasu moim zdaniem.. :)
|
Może się gdzieś na trasie złapiemy. Ja wstępnie planuję wyjazd 11-12, ale możliwe że pojadę tydzień wcześniej. Z tym że ja w odwrotnym kierunku bo na Helsinki i nastawiam się głównie na Finlandię. I albo objazd Finlandii i powrót tą samą drogą, albo przez Szwecję, to się jeszcze zobaczy.
I też z okolic Łodzi startuję. |
Ex. Dlatego nie upieramy się przy Nordkappie. Jak się nie da to go odłożymy na inny termin. :) Najważniejsze objechać ile się da. Jeśli po tygodniu będziemy na wysokości Narvik to będzie ok.
Kriss będziemy wypatrywać tablic z EL. |
EPA wypatrujcie. Zresztą, tak oczojebnego GS-a nie da się przegapić! :D
|
Kris, a Ty tak w pojedynkę ciśniesz?
|
Tak jest! Tak smakuje najlepiej ;)
|
Kris. To powodzenia na trasie.
Juz zaklepany prom 3 lipca rano do Karlskrony. |
Wyjazd budżetowy z namiotami i własnym prowiantem dopóki nie braknie ;)
|
Dzięki! Wam również!
Ja nic nie zaklepywałem, ale myślę że z Tallina do Helsinek problemu być nie powinno. To regularna i krótka trasa obsługiwana przez trzy linie. Też jadę budżetowo, namiot i żarcie z PL. Oby tylko pogoda dopisała. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:15. |