![]() |
Łańcuszki rozrządu i sprzęgła
witam szanowane forum zakupiłem niedawno swoja rd07 95 r praktycznie wszystkie czesci eksplatacyjne wymieniełem zostało jeszcze czepic się łancuszka prawdopodobnie sprzegla podaczas ruszania do 3 tysi obr słychac lekki luz potem cisza nastepuje i stąd moje pytanie czy duzo przy tym roboty ???
|
a gdzie w rd07 jest lancuszek sprzegla?
pokaz o ktora czesc Ci chodzi http://www.bike-parts-honda.com/moto...50S-13356.html |
Może chodzi Ci o łańcuszek pompy oleju?
|
1 Załącznik(ów)
Czlowiekowi chodzi pewno o przelozenie pierwotne kiedys w japoniach realizowane za pomoca wielorzedowego lancucha laczace wal korbowy z koszem sprzegla. Akurat w afrze sa kola zebate - i dobrze.
Nie wiem czy japonia jeszcze stosuje lancuch na pierwotnym. Wie ktos? Kawasaki w serii ER650 odeszlo od tego rozwiazania. Chlopoki z Milwoki nadal wierza w ten patent. Ale nie znam zywotnosci lancuchow HD. |
Z tego co pamietam jawa 350 miała taki łańcuch
|
Dobry Bog pozwolil mi uniknac kontaktu z tym kuriozum :) mialem rate wieksza niz pobory przez 2 lata a kupilem japonie zaraz po rozpoczeciu pracy po szkole :)
|
Klekocze pewnie niemiłosiernie wyciągnięty łańcuch napędu pompy oleju
429zł z rabatem |
W CZ175 też i w słynnej WSCe. Japonia przeszła na tryby ze wzrostem mocy silników. HDek ma wymuszony łańcuch przez długość silnika. Może tryb pośredni sprawiłby kłopot z kierunkiem obrotów a może lubią jak im coś zgrzyta wali i trzęsie.
|
Silnik w SAAB-ie na takie kuriozum.
|
A to pewno w jakims starszym. Ktory model i rok?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:41. |