![]() |
Ceramizator - zna to ktoś?
Hejka,
Nie znalazłem w szukaczce tematu o tym wiec załozylem nowy. Temat silnikowy, ale moze i być Hyde Park- do przeniesienia jeśli mod tak uzna. Do rzeczy, wczoraj przez przypadek w TV trafiłem na test takiego oto produktu: http://allegro.pl/ceramizator-do-sil...778807858.html Nie znam sprzdawcy, link pirwszy lepszy z alledrogo. Test polegał na tym, że wlali ten płyn do silnika pojezdzili jakiś 1 tys km i po powrocie na hamowni wyszlo im ciut więcej mocy i kapke wiecej momentu Żeby tego bylo mało spuścili olej i piłowali silnik przez 30 min bez oleju i silnik przetrwał. Po czym wlali olej i jeździli dalej :confused: Założenie jest takie żeby silnik sie mniej zużywał dzięki cieniutkiej powłoce ceramicznej jakoś pomiedzy elementem silnika a filmem olejowym Czy ktoś to zna? Używał? Może potwierdzić ze to dziala? |
Nie działa, ale wiara podobno czyni cuda i pewnie znajdą się zwolennicy tego co będą udowadniać że działa. Ja nalałem kiedyś specyfiku o takiej nazwie do kosiarki, na opakowaniu widniał napis " zregeneruj swój silnik ". Kosiarka sie nie naprawiła i żadnego cudownego uzdrowienia nie było.
|
Dla zainteresowanych link do materiału video:
|
Tzn myśle ze w założeniu nie jest uzdrowić coś co już padło, lub zamierza paść w niedalekiej przyszłosci, ale raczej profilaktycznie opóźnić zuzycie czegoś co jeszcze jest w dobrym stanie, co z automatu da dłuższy przebieg przed remontem czy cus takiego.
Gdyby działało było by to warte rozważenia w przypadku starszych motocykli w celu przedłuzenia ich życia. Np Afryczka co to bez remontu zrobi 400tysi i lub wiecej :D W samochodach moze juz mniej bo i tak problem z rudą i kornikam ipojawi sie wczesniej. |
ponoc "swietnie" dziala na (mokre) sprzeglo :P
|
Przetestowałem i działa. Na sprzęgło. Dwa razy trzeba było wymieniać ;)
|
Ja sie dziwie ze dzisiaj jeszcze ludzie wierza w takie voodoo
|
Cytat:
Znajomy kiedyś użył tego specyfiku i sprzęgło się nie ślizgało. Z tego co mi wiadomo w niczym też nie pomogło zbytnio. |
Kolega wlał ceramizer do silnika forda n7a który brał duże ilości oleju.
Jedyna zmiana jaką zauważył to , że silnik brał tego oleju trochę mniej. W niedługim czasie kupił drugi silnik i problem został rozwiązany. |
Ludzie kupują i myślą, że środek za kilka dych podniesie moc silnika, obniży spalanie itd. To tak samo jak kupić krem na przyrost przyrodzenia i łudzić się w miesiąc urośnie o 5 cm i pogrubi się dwukrotnie.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:37. |