Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Koledzy ze wschodniej i centralnej Polski - potrzebna pomoc (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=28279)

Vee 21.01.2017 13:40

Koledzy ze wschodniej i centralnej Polski - potrzebna pomoc

Dzień dobry

Jest taka sprawa. Kolega kolegi - Austriak - planuje podróż w maju/czerwcu 2017. Będzie jechał solo ze Słowacji lub Ukrainy, przez Polskę, na Litwę, Łotwę i do Estonii.

Z założenia chce wjeżdżać na asfalt tak rzadko jak tylko się da. Jak najwięcej offu, kontaktu z naturą i ładnych widoków. Motocykl na którym będzie jechał to GS800 (lub jeśli zdąży z remontem - KTM w singlu). Chciałby nocować pod namiotem, głównie na dziko lub na czyimś terenie, ewentualnie campingu.

Zwracam się do Was, bo na tym forum to same równe chłopy są. :D

Przydałyby się tracki gps, gotowe trasy i inne tematy związane z nawigacją, które kolega mógłby wykorzystać w czasie podróży. Jeśli dysponujecie takimi materiałami, to chętnie przygarniemy.

Również namiary na sprawdzone noclegi lub miejsca do obozowania, współrzędne ciekawych miejsc, punkty widokowe i wszystko co macie w zanadrzu.

Jeśli ktoś po drodze mógłby udostępnić nocleg lub służyć pomocą w razie potrzeby albo chciałby pokazać swoje okolice z kanapy motocykla, to proszę o kontakt.

Trasa przez Polskę się dopiero formuje, ale wydaje mi się, że w grę wchodzą województwa małopolskie, podkarpackie, świętokrzyskie, lubelskie, mazowieckie i podlaskie oraz częściowo warmińsko-mazurskie.

Jeśli ktoś z tamtych okolic jest gotów udzielić informacji i pomocy to proszę o kontakt w wątku, na pw lub na mój adres e-mail: trav3rs@gmail.com

Dzięki i pozdrawiam
Filip

Gilu 21.01.2017 14:09

Jeśli pojedzie singlem to chętnie się nim zaopiekuję,coś pokarzę,odprowadzę.
Większym nie za bardzo bo mógłby skończyć podróż

stopa-uć 21.01.2017 14:26

cześć
w środku Polski jest UĆ,a to oznacza że jesteśmy MY,
Jest Biała gdzie może nocować.
Jestem ja niemieckojęzyczny.
Jest kilka GS 800.Są części.
Może spać u mnie w camperze i umyć się i napić się i pogadać i .... ITD...........
Oby termin pasował to środek Polski ma opanowany.

CIAŁ

fiecia 21.01.2017 14:46

W północnej części kraju, bliżej granicy z Litwą, fafruk i ja chętnie przeprowadzimy przybysza po augustowsko-suwalskich szutrach a w razie wojny i pożaru nocleg też się ogarnie.

WojtekBBI 21.01.2017 19:40

Od rzeki Bug do Augustowa to ja znam dobre jamy:at::D

Pirania 21.01.2017 20:58

Cytat:

Napisał Gilu (Post 515302)
Jeśli pojedzie singlem to chętnie się nim zaopiekuję,coś pokarzę,odprowadzę.
Większym nie za bardzo bo mógłby skończyć podróż

Na singlu przy Tobie też skoczy wycieczkę na Podhalu..:D

Chętnie odprowadze od granicy SK do Gila..duże czy małe moto wsio ryba coś wymysle..;) Jakby co szczegóły na priv..

voytas 21.01.2017 21:07

Pany , nie zapominajcie że to Austriak i prawdopodobnie chciałby mieć wszystko poukładane a nie że jakoś to będzie:D

Pirania 21.01.2017 21:12

To dostanie kwitek na A4ke..;p

Gilu 21.01.2017 22:06

Jeśli kolega chce się samotnie przemieszczać terenem,spać w krzakach,poznawać ludzi to już mi się gościu podoba,może śmiało przyjeżdżać

emilxtz 21.01.2017 23:56

Jeśli byłby w okolicy puszczy białowieskiej to chętni przygarnę a w razie potrzeby pomogę jak mogę. Z noclegiem też da się zrobić, językowo też damy rade.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:51.