![]() |
przelacznik dlugich
witam jak juz wd40 nie pomaga bo nie lapie przelacznik dlugich to tylko wumiana calego seta na uzywany (dzialajacy) , czy ktos to rozbieral?
|
Rozebrać, wyczyścić i ponownie nasmarować. U mnie pomogło. I nie za mocno skręcić.
|
1 Załącznik(ów)
|
Jak po wciśnięciu guzika, on nie zostaje w pozycji "wciśniętej" to rozwalony jest ten plastik w środku. Jak się blokuje to jest szansa, że mega syf puści i bedzie ok.
WD 40 to jest straszne badziewie. Krzywde moturu robisz. Nie oliwi, w żaden sposób nie konserwuje, świetnie przyciąga wszelkie brudy - w sam raz do przełącznika :D Nie wiem, skąd ten preparat wg. ludzi jest taki och i ach :D Chyba dlatego, że za 10 pln w każdym markecie można go kupić. Jak nie chcesz rozbierać to kup porządnego kontakt spreja i lej w opór. Jak już tam nasikałeś tego gówna wd40 to nie masz wyjścia :D |
Powolutku i spokojnie. Robie czasem enduro po wycieczce do afryki i przelaczniki sa zawsze w marnym stanie. Troche zle zaczales od spreya bo on polepil brud :(
Najpierw rozbieramy i sprezone powietrze zeby wydmuchac pyl. Teraz wypnij zespol z wiazki odkrec rozkrec i wloz do benzyny ekstrakcyjnej. Wez pedzelek i co mozesz wyczysc. Potem sprezone powietrze. Potem smar silikonowy na ruchome czesci a na zlacza spray do stykow. WD40 do kosza i zapomnij o tym czyms. |
to u mnie jest ta opcja :( "Jak po wciśnięciu guzika, on nie zostaje w pozycji "wciśniętej" to rozwalony jest ten plastik w środku"
a wd40 do kosza leciiiiii |
Cytat:
|
I oczywiście można zmienić sam przełącznik " od długich
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:16. |