![]() |
dekiel zaworow nx650
1 Załącznik(ów)
yo
pytanie: czy da sie zdjac dekiel zaworow w nx650 1991 bez wyciagania silnika z ramy? musze wymienic pod nim uszczelke bo jest wyciek oleju. |
Da się
|
Managa! wypije za Twoje zdrowie :) nawet nie wiesz jak bardzo nie chcialo mi sie wydzierac tego silnika z ramy :)
|
bez problemu ,zakładając daj sobie krzywki na gumkę ja robiłem troche inaczej ale dla podpowiedzi:
https://lh3.googleusercontent.com/-3...52837%2529.JPG |
no tak :) zeby nie przeszkadzaly.
ja sie boje innej rzeczy. ten motocykl to straszny trup po pietnastu polskich mechanikach-stodolnikach i jak znam zycie to bedzie mial powyrywane gwinty w glowicy i stad ten wyciek :( i kto wie czy darcie silnika mnie nie czeka do ratowania tego. |
Jeśli chodzi o NXy to czasem lepiej poszukać pieca z SLR, a trupa sprzedać na części.
|
kładłem sie w drzwiach garazu jak Rejtan jak kolega to kupowal. mowie - chlopie to jest kupa gruzu a nie motor. szukamy dalej. jest zima mamy czas. ni pyty! jemu sie nie chce jezdzic i szukac. no to ma co chcial. amortyzator wlasnie u PKS-a sie leczy a ja probuje ogarnac reszte tego szmelcu. i zeby bylo smiesznie to wcale nie bylo tanio. cos 5400pln chyba... no ale ludzie kupujacy motocykl nie mysla racjonalnie :(
|
Widziałem foty na fb tego torfu pod kapslem...
|
caly motor taka gnojówka :(
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:43. |