![]() |
Moduł z RD07 w RD07a
Odkręcam Ci ja boka i co widzę? W mojej pięknej RD07a siedzi sobie bezczelnie moduł zapłonowy z RD07. Moje pytanie jest treści następującej: Czy robi to tak naprawdę jakąś różnicę, w sensie; czy może to w jakikolwiek sposób wpływać negatywnie na całokształt pracy Afryki?
Z poważaniem Zaniepokojony |
Masz na gazniku czujnik polozenia przepustnicy TPS?
|
Jeśli w RD-07 jest czujnik położenia przepustnicy to nie powinno być problemów chyba, że mapa zapłonu jest zmieniona dla RD-07A
|
sęk w tym że nie ma czujnika w 07...
|
Cytat:
|
Daj VIN, sprawdzimy rame (i inne).
Jeśli "teoretycznie" nie masz TPS i masz moduł od 07 to ... daj na priw-a VIN najpierw i numer silnika. Zaraz dojdziemy co za rzeźbę masz. |
Kolego napisz nam skąd wniosek ,że masz moduł od RD07 bo ten moduł dosyć ,że nie współpracuje z TPS to jeszcze jest przystosowany do sterowania dwoma osobnymi cewkami a nie jedną jak w przypadku RD07A.Musiałaby być luźna nie podłączona kostka od TPS i wolne miejsce w module na sterowanie jednej z cewek.Dodatkowo różni się też połączenie modułu z przełącznikiem NEUTRAL.
|
3 Załącznik(ów)
Panowie, śmiszna sprawa.
Okazuje się, że RD07a robiona dla Szwajcarii ma inną elektrykę. moduł jak pisałem, brak TPS i 2 cewki. Załącznik 4606 Załącznik 4607 Załącznik 4608 |
O kurde :) Czlowiek się całe życie uczy. Ciekawe jaki masz dysze od wolnych i jakie główne paliwowe. W sumei to ma jakiś sens :oldman:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:43. |