![]() |
8 barów na cylindrze
Witam
Zrobiłem ostatnio pomiar ciśnienia na zimnym silniku i wyszło mi około 8 barów w obu cylindrach. Zawory po ściągnięciu pokrywy były podparte. Silnik ma przelatane 28k (pierwszy przegląd) Zastanawiam się czy to już nie pora na mały remont. Pozdrawiam |
Jak zawory podparte to je wyreguluj i zrób jeszcze raz pomiar na rozgrzanym silniku.
|
Tak, remont, zdecydowanie, można już kupować tłoki i nowe cylindry..;)
Ja polecam serwis u dobrego mechanika najpierw.. |
To rd07? jestes pewien tego przebiegu? ktore z zaworow byly podparte? byly podparte czy mialy luz ponizej serwisowego?
|
I czy pomiar robiłeś na przepustnicach otwartych na maxa czy nie tykaleś manety,
|
Witam
Zawory były podparte. Zrobię regulację i zmierzę jeszcze raz. Jeżeli okaże się że będzie nadal tylko 8 barów no to niestety remont. Z ogólnego stanu nie dałbym jej więcej. Szynszyll pytanie ile taka impreza mogła by u Ciebie kosztować? Pozdrawiam |
Przy takim przebiegu podparcie zaworów jest mało prawdopodobne. Nie chce mi się wierzyć.
|
Jaki jest zamysł robienia tego pomiaru na zimno ? Instrukcja podaje: temperatura robocza, świece wykręcone, przepustnice otwarte.
|
Witam
Po ponownym pomiarze zgodnie z papierami od hondy. Przód 12 barów, tył 13 barów. Zawory wyregulowane, przepustnice otwarte, temperatura robocza. |
No to jest różnica :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:21. |