![]() |
Góry Apuseni, Rumunia, lipiec 2017
Wybieram się w lipcu do Rumunii. Głównym celem są góry Apuseni, po których planuję pojeździć trasami z przewodnika carpathian 2 wheels.
Generalnie bez jakiegoś specjalnego planu i bez spiny. Wyjazd zapewne 1 lipca, powrót jak się znudzi ;) - pewnie dwa, trzy tygodnie. Jak trasa z przewodnika padnie wyjątkowo szybko to można polecieć dalej. Bułgaria? Bałkany? :D Jak ktoś byłby chętny to zapraszam :) Moje umiejętności terenowe są raczej niewielkie, więc tras z kategorii Adventure nie planuję, tylko te opisane jako "soft Enduro" ;) No i motocykl też raczej z tych ciężkich - obładowane CRF 1000D. |
Góry Apuseńskie obskoczysz w sumie w max. 4-5 dni, jesli nastawiasz się na drogi dostępne
dużym motkiem, także zabierz dużo map i przewodników na to ,,gdzieś dalej'' ;) |
Fajnie tam.Były jakieś relacje na forum zdaje się
|
Tutaj wrzucałem jakiś podsumowanie, foty i tracki. Ale dla dużego moto z gratami to już może być ciut zbyt hard :(
http://africatwin.com.pl/showpost.ph...2&postcount=15 |
Plan się trochę bardziej wykrystalizował. Jakby ktoś nadal miał ochotę się podpiąć to zapraszam. Na chwilę obecną wygląda to tak:
1. Wylot z Krakowa rano we wtorek (04.07) i lecę odhaczyć Kékestető, drogę na Węgrzech z tej listy: http://www.dangerousroads.org/easter...kekesteto.html 2. Zatrzymuję się kawałek dalej w Szolnok, u localsa znalezionego przez Couchsurfing.com, wieczorne piwko zapewne 3. Zwiedzanie Szolnok, mają tam podobno fajne muzeum historii lotnictwa węgierskiego. 4. W czwartek jadę do Sibiu. Tam ponownie zalegam u gościa znalezionego przez Couchsurfing.com. 5. Rano jestem umówiony z autorami przewodnika Carphatian on 2 wheels i zabieram się z nimi na rozpoznanie offów wzdłuż Dunaju na potrzeby ich kolejnego przewodnika. Wieczorem wracam do Sibiu, bo... 6. W sobotę jestem umówiony z kolejnym localsem, też właścicielem nowej Afryki, na latanie po szutrach wokół Sibiu. 7. W niedzielę zwiedzanie Sibiu i po południu lecę do Cluj-Napoca. Tu mam zaklepany hotel. 8. W poniedziałek zwiedzanie Cluj-Napoca 10. Wtorek ruszam na trasę z przewodnika Carphatian on 2 wheels opisaną jako Difficult soft enduro z przewidywanym czasem przebycia 7-9 dni. Spanie pod namiotem lub w jakichś motelach jak będą po drodze. I na razie tyle mam planów :P Jak skończę tę pętlę z punktu 10 to się zastanowię czy jeszcze zahaczę o Maramuresz, czy będę już tak wypluty, że zacznę wracać do domu ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:39. |