![]() |
Kierunek Albania - Polecicie coś ciekawego?
Siemanko. Drugi weekend czerwca wybieramy się docelowo do Serbii, ewentualnie jak zdążymy - Albanii.
Planujemy nocleg w Pradze i nad Balatonem. Na dłuższą metę planujemy pobuszować już niżej na południu. Lecimy nejkedziorami czyli typowa szosa. Pytanie do Was: Polecicie jakieś ciekawe miejscówki? Nie chodzi mi o hotel i wygodę spania, ale właśnie o jakieś sprawdzone klimatyczne miejsca, ciekawe trasy, może zapamiętaliście gdzie dali dobrze regionalnie zjeść, może jakieś fajna nocna nayepka pod gołym niebem w jakimś ciekawym miejscu, itd, itp? Za propozycje będziem wdzięczni :) Pozdrowionka. |
Heh.... Miejsc jest w piz....uuu W zeszłym roku jechałem do Grecji tylko, że rowerm, troszkę mi zeszło nie powiem. Proponował bym Ci skupić się na Montenegro, a z części Albńskiej to Teth i cały okoliczny park. Widoki urwą Ci dupę i z wrażenia zjedziesz z urwiska.... ;) ;) ;)
|
Serbia mi się kojarzy jako nudna, bliżej Bośni już się robi ciekawiej. Już lepiej Czarnogóra, Bośnia, Albania, Macedonia czy nawet Rumunia i Bułgaria
|
Cytat:
Dokładnie. Trasa przelotowa. Szkoda czasu. Przejechać i zwiedzać Albanię. |
Ale za to żarcie najlepsze jakie tylko jadłem na całej trasie!!!! Knajpy mega pomysłowe i obsługa jeszcze nie zwichrowana przez turystów i ich fanaberie. Ludzie pozytywni, ale na rzeczy trzeba uważać ;) Miasto Nowy Sad chyba najładniejsze, reszta to nuda. Serbowie to bardzo bitny naród z kompleksem wojny bałkańskiej( Zrobiono z nich najgorszą stronę konfliktu co jest bardzo dla nich krzywdzące i oczywiście nie prawdziwe). Albania i ludzie w niej mieszkający to taki Bangladesz Europy jak dla mnie ;) Oczywiście kupa fajnych miejsc!!!! Niestety przywalona kupą śmieci!!!!!! ;(
|
Najkedami na pętlę Theth to trochę słabo, chociaż gógl twierdzi, że się da
http://ftp.teammoto.com.au/FileLibra...thumb_0002.jpg |
Cytat:
Jac |
Cytat:
W parku Tara polecam karnięcie się sargarską osmicą: http://www.sarganskaosmica.rs Chłopak pyta o Serbię a Wy tu mu z Czarnogórą czy inną Bułgarią wyjeżdzacie. ;) |
W Serbii: Ribarska banja
Kompleks coś jak uzdrowiskowy, z basenami, masażami, spa itd taki moloch. Ceny przystępne, sporo miłych dziewczyn... W okolicy dużo miejsc noclegowych, warto wziąść z wyżywieniem - ja trafiłem wspaniale, mięsiwa, rakija itd, konkretnie się zregenerowałem w drodze do Albani, jak i powrotnej. W okolicy pagórki i lasy - miłe widoki. |
Kuźwa no.....!!!! I ciul i teraz się rozmarzyłem i żołądek zawył z tęsknoty i co i trza wrócić no..........
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:30. |