![]() |
Osłona łańcucha
Ktoś ma przedłużenie osłony łańcucha w NAT ?
SW MOTECH ma w swojej ofercie coś takiego, innych firm nie znalazłem... Mam jasne spodnie i zawsze po spryskaniu łancucha smarem mam uje...ą lewą nogawkę. Zastanawiam się, czy przesadzam ze smarowaniem, czy łańcuch jest za mało osłonięty? |
Obawiam się.że przesadzasz. U mnie zarówno jak sprayowałem i teraz jak mam olejarkę nic takiego się nie działo.
|
Africa tigg ja posmarujesz to czysta szmatką wytrzyj łańcuch, nie będzie problemu z nogawka, z brudem przyklejajacym się do łańcucha a smar będzie tylko tam gdzie ma byc
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Czy to potrzebne? W sumie nie do końca jestem przekonany. Od wewnątrz, na ściankach nie widać śladów smaru. Jak piszą wyżej - po smarowaniu łańcuch "popieścić" szmateczką. |
siet, moja smarownica coś rzyga oleum bo mam cały bok zachlapany włącznie z tablicą rej. nadkolem i bagażem po lewej stronie :/
a mam olejarkę cls tylko mam wrażenie że nie 'trzyma oleju' w przewodzie i albo niema smarowania bo wyleci na postoju albo ma aż za dużo podczas jazdy :( |
Mam SW-Motecha. Póki co nie widze konieczności jej zanabycia. Zamówiłem kiedyś, bo myślałem,że zamawiam aluminiowa osłonę zastępującą oryginalną plastikową, ale okazało się ,że dostałem tylko przedłużkę.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e9144ef16f.jpg |
Moim zdaniem to tylko dodatkowy balast i gadżet + 10% Rally
|
:at:+ 3 do lansu
|
Dobra, dobra...już do mnie dokapało, że pryskam za dużo, albo za czesto tym sprayem na łańcuch i osłona nic nie ma do tego :-)
Ale dzieki za odzew, zaoszczedzilem na osłonie i jeszcze zaoszczedze na oleju ;-) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:36. |