![]() |
mitas EF-07
Czy mitas w tym modelu EF-07 ma homologację do jazdy po drogach publicznych?
|
Podepnę się pod topic, bo chciałbym z czystej ciekawości spytać: Czy komukolwiek, kiedykolwiek, gdziekolwiek sprawdzono przy normalnej kontroli homologację opon w motocyklu? Ewentualnie, czy po jakimś wypadku czy coś, ubezpieczyciel sprawdzał na jakich oponach był pojazd?
Jakie są konsekwencje jak nie ma homologacji? |
Nie ma i moim zdaniem słabo się na asfalt nadaje, bardzo miękka opona .
|
Cytat:
Każdy powód jest dobry aby nie wypłacić ubezpieczenia. |
Mi ubezpieczyciel po dzwonie sprawdzał czy rozmiar założonej opony w afryce jest zgodny z zaleceniami producenta. Był, więc nie wiem jakie przełożenie na dalsze losy sprawy miałby rozmiar niezalecany. W necie piszą o przypadkach odmowy wypłaty odszkodowania jeżeli rozmiar opon jest niezgodny z homologacją pojazdu...
|
Sprawdzał koledze i nie niestety nie było homologacji. Stłuczka nie z winy kolegi, natomiast brak homologacji spowodował brak wypłaty i mandat;/
|
EF-07 jest FIMowską opona więc ma homo
|
Czy ma ktoś tą opone założoną w swoim moto (z żółtym paskiem)?
Czy na oznaczeniu bocznym opony jest skrót NHS ? W sklepie internetowym telefonicznie jak pytałem to Pan profesjonalnie mi odpowiedział... raczej ma :) |
zielony pasek ma homologacje
żółty też ma a podwójny zielony nie ma (NHS) http://www.mitas-moto.com/internatio...uro-tyres-nhs/ |
rumpel dzięki,
Szukałem na stronie mitasa ale nie zakładałem że jak nie ma wpisu to znaczy że jest homolagacja. Obejrzałem info o oponie nie było wzmianki o NHS to nie drążyłem tematu w innych oponach :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:43. |