![]() |
NAT - brak napięcia w gnieździe zapalniczki
Witajcie
Zginął prąd w gnieździe zapalniczki. Bezpieczniki pod siedzeniem sprawdziłem. Podpowiecie gdzie jeszcze szukać? pzdr |
Pod czaszą masz bezpiecznik 7,5A. U mnie on był winien ale trochę zabawy cię czeka. Jak już rozbierzesz wypuść sobie ten bezpiecznik na zewnątrz to nie będziesz musiał za drugim razem zdejmować wszystkich plastików.
|
Dzięki za szybkie info.
Chyba odpuszczę, bo jutro wyjazd, a za tydzień serwis. Chyba 300 km w deszczu zaszkodziło. |
W UK taki zabieg wymiany bezpiecznika robią za free (jeśli gniazdo było zainstalowane przez Hądę) właśnie ze względu, że bezpiecznik nie jest łatwo dostępny.:Thumbs_Up:
|
Dzięki za info.
Emek w którym miejscu wyprowadziłeś bezpiecznik? |
Po prawej stronie owiewki od wewnątrz. Wrzucę fotę dla potomności jak dotrę do garażu.
|
Emek, dasz radę podesłać fotkę?
|
Sorki byłem poza krajem. Zrobię wieczorem.
|
U mnie zrobiłem to tak.
https://i.imgur.com/4e5UAvl.jpg Przewodu starcza bez problemu. U mnie bezpiecznik poszedł już 2 razy. Raz wtyczka się rozsypała w gnieździe i zrobiła zwarcie a za drugim razem wodą zalałem. Znacznie ułatwia to obsługę bo zdejmowanie plastików aby dostać się do tego ustrojstwa to dramat. Szczególnie jak klęknie w trasie. |
:Thumbs_Up:
dzięki |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:59. |