![]() |
Azerbejdzan ?
Cześć
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie dość intensywnie Azerbejdzan :dizzy: W związku z tym że będziemy ograniczeni czasowo postanowiliśmy tym razem wybrać przygodę na lawecie a my dolecimy samolotem do Gruzji . Mamy na to od 14 do 16 dni . Oprócz tego co piszą w przewodnikach itd ma ktoś jakąś wiedzę co warto a co nie ? Nie interesują nas zabytki i tego typu rzeczy tylko jazda przed siebie , piekne widoki , wąchanie klimatu , integracja z tubylcownią i ciekawe miejscówy na nocleg . Z tego co zdążyłem sie zorientować to najciekawiej jest chyba na Kaukazie w przy granicy z Dagestanem . Tu mamy takie perełki jak Xinaliq , Lahic itd Czy ktoś to przerabiał , czy jest bezpiecznie , jak z noclegami na dziko (pytam bo na kilku filmach na YT widziałem że są niedzwiedzie i mam troche mieszane uczucia:haha2:) .Czy miejscowi lubią zieleń czy raczej w ruch idzie miejscowa waluta ? Jedziemy motocyklami AT crf 1000 :at: , pakujemy sie w kufry + namiot Mile widziane dobre rady i wskazówki Dziękuję i pozdrawiam TROJAN |
Azerbejdżan to kraj w którym mieliśmy spędzić ponad tydzień a po trzech dniach byliśmy znowu na granicy Gruzińskiej :-) Kurz, upał, drożyzna.. i wulkany błotne! jak odwiedzisz to napisz coś bo trochę żałuję, że tak szybko się poddaliśmy ale mając tuż obok Kachetię(wino góry) nie wytrzymaliśmy!!
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Kolega z Baku ;)
Załącznik 75168 Dobrze ze jedziesz nową AT, w przeciwnym razie miałbyś szansę spędzić dużo czasu na granicy, bo nie spełniasz normy Euro 4. Co wiąże się też oczywiście z kosztami. |
Co to za pajęczak?? Jadowity?
|
Laweciarze hahahahahaha, a z busa w Pireneje się nabijał , hahahahah
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=0lg-74UQCjc https://www.youtube.com/watch?v=zLaBxo_3LRQ |
Azerbejdżan fajny (w sensie egzotyczny), ale bardziej jako transfer między Dagestanem, a Gruzją/Iranem i to pod warunkiem, że lecisz czymś "świeższym". NAT przejdzie. W innym razie to loteria.
|
O czym wy piszecie ze nowa przejdzie itd ...ze euro 4 ? Nic nie wiem a chcialbym ;)
|
Petroglify w Gobustanie polecam zobaczyć:)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:00. |