![]() |
Propozycje alarmów
Alarm jakiś, prosty do podłączenia dla laika. Macie jakieś propozycje?
|
Dla całkowitego laika to blokada na tarczę z alarmem - nie ingerujesz w instalacje, nie unieruchomi moto ddaleko od domu, w nocy,w lesie, w deszczu jak to część budżetowych alarmów zakładanych przez "szpecóf" potrafi.
|
https://sklephadron.pl/alarmy-motocy...aly-pilot.html
proste a ladnie wykonane. reaguje na poruszenie motocyklem. jezeli nie chcesz nie ingeruje w uklad zaplonowy. |
Cytat:
|
czemu upierdliwa? jakie sa problemy?
|
po 1,5 roku użytkowania, wciąż zapominałem że mam alarm.
Siadam na moto, przekręcam kluczyk, guzik... i nic, dopiero uświadamiam sobie że trzeba jeszcze alarm pyknąć :/ (niby nic a jednak bardzo upierdliwe) Teraz uruchamiam tylko jak potrzebuję, wcześniej uzbrajał się z automatu po wyłączeniu moto. |
1 Załącznik(ów)
no tak. jest kilka trybow uzbrajania ktore mozna zaprogramowac. tak jak pisze: manualny i czasowy z roznymi parametrami. mnie sie podobalo wykonie, wielkosc i jakosc pilotow. mozliwosci konfiguracji pod siebie sa spore.
|
Zakładałem taki alarm w jednym moto, spoko robota, jak pisze Szynszyl dobre wykonanie i konfiguracja.
|
Ciężko się montuje w NAT? Nieogar da radę?
|
Budowa budową, a jak z działaniem ? Niektóre są takie czułe, że utrudniają życie. Mi się ( jakiś krzak) potrafił włączyć nawet podczas jazdy, wywaliłem czorta.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:43. |