![]() |
gdzie gps?
Podpowie ktoś gdzie najlepiej wpiąć sie z zasilaniem gniazda gps?
|
np pod + i - od żarówki pozycyjnej
|
Ja z racji otrzymania z Zumo całego mocowania RAM i długiego kabla zasilającego podciągnę zasilanie prosto z akumulatora. Myślę że w przewód masowy wmontuję jakiś wyłacznik.
|
Ja sie zastanawiam nad ogólnym punktem dostępu woltów od aku z tym że sterowane przekaźnikiem uruchamianym kablem ze stacyjki. Bedzie można podpiąć wszystko. A w tej chwili na ostro do aku mam podpięte gniazdo zapalniczki z tym że ma schowany włącznik
|
Cytat:
Sterowanie po stacyjce. A za przekaźnikiem i gniazda zapalniczki i TomTom i grzane manetki. Oczywiście gniazda i grzanie z własnymi bezpiecznikami :) |
Ja dostałem razem z nawigacją tomtom długi kabel 1,5 m z jednej strony wtyczka do nawigacji z drugiej dwa kabelki czerwony + i czarny. Wpiąłem się do aku. Na czerwonym kablu dałem bezpiecznik w wodoszczelnej obudowie 7,5 A .Można dać 2 A(Taki jest bezpiecznik w samochodowym zestawie), ale nie miałem mniejszego.To cieniutkie kabelki.
|
Cytat:
Na pewno dałeś 7.5 A ?? |
Cytat:
Na pewno dałeś 7.5 A ?? TT potrzebuje 80W ?? |
raczej 8,5W
tyle ciągnie moja cegłówka od Garmina. Mat i 7Greg wiedzą co to za model Garmina. Justyna mowi że zaczepno obronny :haha2: |
Cytat:
No własnie :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:34. |