![]() |
Ałmaty Kazachstan/Kirgistan - sierpień 2018
Witam Czarnuchów.:at::at::at::at:
Wybieramy sie z ekipą na 3 tygodnie powłóczyć sie po Kirgistanie i Kazachstanie. Jest jeszcze wolne miejsce na 8 motocykli i jeden samochód terenowy. To oferta tylko transportu, wszystko trzeba sobie samemu organizować na miejscu. Odrobina szczegółów: Założenia: Załadunek w Ostrowcu Świętokrzyskim 14-15 lipca Na miejscu dostępne będą sprzęty 4-25 sierpień, do odbioru pod wskazanym adresem Wyładunek w Polsce jak dojadą :-) W razie awarii motocykla możemy w ostateczności podstawić transport w pobliże uszkodzonego pojazdu (temat do indywidualnych ustaleń) Transport będzie w pełni ubezpieczony Do przewozu potrzebujemy dokumenty pojazdów, ubezpieczenia, zielone karty - szczegóły podeślę Ostateczna deklaracja do 1 lutego 2018 Wpłata do 15 lutego 2018 Transport w obie strony 3500 zł za motocykl Transport za samochód 6000 zł w obie strony. Zakup biletów lotniczych, ew. wiz, pozwoleń we własnym zakresie - aktualna cena około 1400 zł Zainteresowanych prosze o kontakt na priv Pozdrawiam |
Jaki przewoźnik lata za 1400 pln? Na razie namiezyłem Turkish Air Lines za 1550. Będziemy tam w tym czasie, ale rodzinnie 4x4.
|
np. Ukraine International Airlines.
aktualnie Kraków - Ałmaty 4-25 sierpnia za 1220zł z Waw 1240 |
Dzięki. Ja lecę do Bishkeku.
|
Cytat:
Do rozważenia Pegasus ze Stambułu (ja leciałem WAW-PRG-SAW-FRU) oraz oczywiście Aeroflot (WAW-SVO-FRU) - tu zaleta, że bilet od jednego przewoźnika. |
Ekipa częściowo kupiła bilety za 1220 właśnie. Motki które jada to raczej blizej BMW I Afryka niz wścieklak. Nie ma mozliwości przewiezienia w jedna stronę z powodu dokumentów celnych.
|
Jedna osoba nie może jechać... jeśli ktoś ma ochotę to prosze o info,Cena 3500 PLN
|
lecisz do almaty a za ~1200.
potem jedziesz autobusem miejskim z lotniska na dworzec PKS i za 6 dolarów do Biszkeku marszrutka. |
Jeżeli ktoś się wybiera do Azji Centralnej samolotem to polecam połączenie Wizzaira - Budapeszt - Astana. Bilety można wyrwać za 150 zł nawet. Potem ze stolicy Kazachstanu mamy już do wyboru połączenia do Kirgistanu i innych republik, w kwotach do 300 zł :)
BTW, nikt z Was nie jedzie tam w lipcu? Ja z dziewczyną będziemy od 2 lipca. Czy ktoś wie gdzie na internecie mogę poszukać ogłoszenia osób chętnych na wspólną jazdę na miejscu? Nawet na dzień lub dwa, zależy jak się trasa pokryje :) |
Knujemy plan na 4 maszyny, startujemy 22 lipca, wiec na miejscu eksploracja początkiem sierpnia :at:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:51. |