![]() |
zbiornik w DRZ
Witam. Mam pytanko o DRZ 400 może wiecie. W mojej jest wywalony zbiornik wyrównawczy ten pod siedziskiem z lewej i pompa chłodziwa. serwisant od endurowców mówi, że w drz to można wywalić, spotkaliście się z czymś takim?
|
Nie można. Jak jest gorąco i np jedziesz po górach możesz się zdziwić ile tam płynu naleci. Nawet prawie pół tego zbiorniczka. On naprawdę służy do odprowadzaniu nadmiaru, gdy temp wzrasta mocno.
Imho, zmień mechanika. Jac |
Są zbiorniczki zbiorcze i wyrównawcze,te pierwsze można usuwać tych drugich nie.
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Nie sorry pompę mam wywalili recylkulator spalin :bow: i jak wspomniałem zbiornik wyrównawczy.
|
zbiornik wyrownawczy czego? na Twojej fotce jest zbiornik wyrownawczy plynu chlodniczego.
|
fotka poglądowa u mnie bez zbiorniczka. Zaraz lecę do garażu obczaić gdzie poprowadzili przewody, te które idą z chłodnicy do zbiornika
|
pogratuluj pomyslu. to ma 1.3 litra w obiegu.potrafi wywalic jak kolega pisal naprawde sporo. co to komu przeszkadzalo ?!
|
No i sprawdziłem wężyk z odpływu zamiast do zbiorniczka wędruje pod motocykl. Pozostaje częste sprawdzanie płynu.
|
Cytat:
swiat nie przestaje mnie zadziwiac :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:59. |