![]() |
Dziwny dźwięk
Witam!
Moja afryka w dct ma 1600km... pachnie nowością .. ale od nie dawna zwróciłem uwagę na dziwny dźwięk w niej...dobrze go słychać po prawej stronie przy obrotach poniżej 2tyś... jak by spalanie stukowe/stukanie zaworów... u Was też tak jest? Jak tylko przekroczę 2tys na obrotomierzu jest cisza...ale na niskich stuka ... Jade do Wrocławia aby posłuchali ale może ten typ tak ma? Chyba, że to choroba psychiczna kierownika :) Pozdrawiam! Rafał |
Jeździsz na nat z obrotami poniżej 2tys? Tonie rzędowa 4 żeby tak nisko z obrotami schodzic
|
Cytat:
Ja w ogóle trybu D nie używam. U mnie jest tak: S1 - miasto i autostrada, S2 - twisties 😉 S3 (wraz z G) - off road |
Jak przy D słychać, to może zmiany biegów? on tam zmienia co chwila, 6 bieg chyba przy 40km/h :) Jak odebrałem nowe moto i mi w salonie kazali na D jeździć to też myślałem, że moto popsute ;)
|
Hehe na D siłą rzeczy jak się rusza to słuchać to klekotanie... wcześniej miałem caponorda i mnie nic nie dziwiło... ale w hondzie... :)
Testowałem z ciekawości spalanie i na D pali litr mniej niż na S2 ... dlatego usłyszałem te dziwne dźwięki... Jak ktoś może to proszę się przysłuchać czy też coś klekocze na 1800 obr |
Cytat:
W normalnej NAT poniżej 3 tys. zrzucam bieg, bo nie ciągnie jak trzeba. Sent from my G8441 using Tapatalk |
co do dziwnych dźwięków to moja mruczy na postoju, ostatnio się śmieliśmy z chłopakami że mruczy do mnie z tęsknoty :)
Ale faktycznie jest to dziwny dźwięk jakby mruczenie, ale mi to bardziej brzmi na przesuwanie stołka po terakocie :) Na amerykańskim forum doczytałem że może to mieć związek z jakimś tam odpowietrzeniem zbiornika czy tam powrotem paliwa w każdym bądź razie jakieś gówno w zbiorniku. Ale sam jeszcze zagadki nie rozwiązałem. |
To by miało uzasadnienie gdyby mruczały wszystkie a na 4 sztuki tylko Twoja pomrukuje.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:28. |