![]() |
transalp 700 zawieszenie AT
Witam,
Czy ktoś może wie czy do trampka 700 podchodzi zawieszenie z którejś Afry(rd03,rd04)?Chodzi głównie o tylny wahacz. Pozdrawiam |
W 650 xl widziałem wachacz z afry , ale tylko tyle i nie wiem z jakiego modelu afryci.
|
Do trampka 650 pasuje prawdopodobnie z rd03, ciekawe jak jest z 700...
|
Nie widziałem nigdy żadnej xl 650/xl700 z wahaczem z Afryki.
|
Nom, ja mam podobnego plana, ale całkiem ynnego jednak.
tył dobry amor (wilbers??) i przeplecenie obręczy na 18'' a przód komplet WP z kołem i wszystkiem debrem:p, na podwójnej tarczy, z 950/990 I to będzie motocykl ze się tylko (ale po cichu:o) skitrać w majtki...:) |
Cytat:
Ja mam też podobnego plana do Twojego:) To mówisz przód z KTM'a podejdzie? Dobrze wiedzieć:) A tu trampek z zawiasem z rd03. Ale 600. https://thumbs.img-sprzedajemy.pl/10...-387936887.jpg https://thumbs.img-sprzedajemy.pl/10...-481853123.jpg |
Tak po łatfości to ni ma Panie..
Nic nie podejdzie Pług&se od razuPley, nie fantazjujmy:D Trzeba zrobić nową sztycę, pod ori łożyska, albo stoczyć ori sztycę, jak jest z czego. Ja na razie mam taki koncept. jak kupię 700tklę to dwa tygodnie i będzie gotowe do testów -bo warsztatowo mogiem sporo:) a co z tego wyjdzie?? hu go wi:haha2: Jest jeszcze koncept iść w Versysa 650, SILNIKOWO-konceptualnie-założeniowo lepiej mi to leży, ale zobaczym, bo tu parę niewiadomych czycha po drodze, Trampek jest pomyślany dużo bardziej pro enduro, i mimo że to już gumowy model, nie jak 600V, to tu jednak core jest właściwy... A wiadomo że na tym się reszta opiera. Kawa lepsza niby pod każdym względem, ale rdzeń tej maszyny jest ciut inny, Sam nie wiem, na razie ino se paczam:D |
Ja się nastawiam na Trampka 700:) kultura pracy i niezawodność, ale też na razie wszystko w głowie:)
|
Cytat:
Pasuje tylko do Trampka 600 Jeśli przerabiać, robić wyprawowke to tylko z Trampka 600. 650 i 700 to inna koncepcja motocykla. Nieopłacalne i niemożliwe nawet w dobrym Warsztacie bo co z tego że zrobisz przód jak nie zrobisz tyłu Ten Transalp to też trochę po taniosci ma zawieszenie i nie chodzi tak jak trzeba - Rd03. Jeśli robić to konkret - przód na Ktm 640 Adventure jest wystarczający. Tył wahacz AFRYKI Rd07 i wypasiony amor Ohlinsa lub wilbersa. |
Nie rozumiem po co zmieniać wahacz? Ja myślę ze dobry amor, i koło 18'' załatwi problem zawieszenia z tyłu. Czy nie?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:53. |