![]() |
Garmin E-Trex etc...
Hej Druzja
Potrzebowałbym info nt. prostych urządzeń ręcznych Garmina. Chodzi mi po głowie wciągnięcie dzieciaków w geocaching i myślę o jakiejś niedrogiej nawigacji. Czy taki e-trex obsługuje jakiekolwiek mapy jako tło?? Jakieś TOPO? Czy można mu wprowadzić na przykład track zrobiony w GPSies i potem po nim jechać? Kiedyś miałem 60SC i byłem z niej bardzo zadowolony ale była potwornie wolna, na 62 chyba jednak nie chcę teraz wydawać kasy. Nawet nie wiem zresztą ile takie coś kosztuje ale stawiam, ze koło 6-7stów bez jakiejkolwiek gwarancji, że nie ma w tym lipy. Gdyby taki etrex robił na rower i do szukania skrzynek to używkę widzę, że i za 200PLN można kupić ładną. A może komuś zalega??? A może ktoś podpowie jakieś inne rozwiązanie? W sumie telefon z GPS zawsze ma się ze sobą. m |
Apka na fona zamyka temat. Nie wiem czy warto kasę na gpsy dodatkowo wydawać dla geocatchingu.
|
No tak się spodziewałem :/ A co możesz polecić na IP??? OSMand?
m |
Etrex HC Venture obsługuje mapy - 23 mb wewnętrznej pamięci ma - 2-3 województwa wchodzą - używałem na rowerze, ale teraz mam oregona i raczej się już cofać nie będę.
Jak jesteś zainteresowany to napisz - może swój spieniężę - w komplecie jest gps, uchwyt rowerowy z dedykowanymi pleckami, a może jeszcze znajdę plecki bez uchwytu (czyli oryginał). |
Cytat:
Poszło priv tak czy owak |
Mam etrex 30x. Używam rowerowo.. Może mogę pomóc?
|
Cytat:
|
Etrex obsługuje wgrane mu gpx. I ma funkcję geocatchingu.
|
Uhm... ale są różne wersje etrexa
|
Etrex 30 oraz etrex 30x na pewno ponieważ takie miałem. Etrex 20 od 30 różni się brakiem kompasu oraz brakiem ant+. Modele z X mają więcej pamięci wewnetrznej oraz ekran o wyższej rozdzielczości.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:00. |