![]() |
Krasna Gorgany
1 Załącznik(ów)
Założę nowy temat bo i tak już kolegom namieszaliśmy w ich temacie,przepraszam
Mam na Zakarpaciu niedokończony temat który ożył przy okazji wyjazdu kolegów z sąsiedniego wątku Plan miałbym taki Chciałbym dojechać autem i zacząć tu Załącznik 81334 w ok Dowhe(ciekaw jestem w jakim stanie jest droga dojazdowa) znalazłem szlak chyba przejezdny i wyskoczyć w ok Kuk na szlak Borżawy kierując się na południe odwiedziłbym 81-letniego dziadka mieszkającego samotnie w górach u którego nocowałem na wiosnę,obiecałem mu że postaram się go jeszcze kiedyś odwiedzić Z Protyweń nad zalew i do Kołoczawy skąd grzbietem Krasnej skąd zjechać do do Ust Czornej dziurawą drogą z powrotem do Konomolska,dalej Gorgany przez przełęcz Niemiecką do Osmołody Dalej aktualnie nie mam map ale plan zakłada dojazd do Miżhirji na Borżawę i baza Myślę żeby zrealizować plan do niedzieli trzeba by ruszyć w czwartek wieczorem Mile widziane uwagi do planu Czas mógłbym wyczarować przez 3 pierwsze weekendy sierpnia edit wypatrzyłem z Osmołody dróżkę do Piskawy a później ścieżkę w kierunku Slobody dalej Senyvyrska Polyana i Miżhirja |
Szkoda, że nie początek września, rozważałem jazdę od "Chust" i nawet nie wiem czy nie lepiej pojechać autem do Rumunii i wbić się od strony Satu Mare
|
Cytat:
Z Rumuni jechałem na wiosnę,spory kawałek tłuczenia coraz gorszym asfaltem asfaltem Zaczynając górami od Czarnochory trzeba by poświęcić trochę czasu |
Gilu piszę się tylko określ termin.
|
Cytat:
|
Uwagi jak prosiłeś. W okolicach Dovhe w Skolskich Beskidach może być trudno. Robiłem tam w tym roku kurs przewodnicki i wiosna (maj ) było dużo witrołomów. Nawet na szlakach ciężko było chodzić . Jest opcja , że do sierpnia wyczyszczą i drogi i szlaki ale musisz się z tym liczyć.
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 81442 Niepokoi mnie odcinek od przełęczy Niemieckiej wzdłuż lini energetycznej w stronę Osmołody,przejechał tam ktoś? Pionierem być jest fajnie tylko nie wiem czy mi się chce |
Od Lisyczewa wjedziesz , ale tam droga kilkukrotnie zamienia się w strumyk . W tamtym roku zjeżdżałem to było ok.
|
I na czym to stanęło?
|
Arbeit macht frei
No i ta temperatura:rolleyes: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:36. |