![]() |
Decat usunięcie catalizatora.
3 Załącznik(ów)
Rozmawiałem wczoraj z Bogusiem z ICExhaust.
https://www.facebook.com/ICExhaust/ Załącznik 82591 Załącznik 82592 Myśle, żeby zrobić DeCata tzn, rure przejściową krórą montuje się w miejsce ori katalizatora. Ogólnie plan jest taki żeby obciąć ori kolektor powiedzmy 5cm za sondą i dorobić dolot tłumika przykręcany na opaskę zaciskową,Załącznik 82593 Cały widz polega na tym że będzie też rura łącząca przy katalizatorze, żeby w razie czego można było zamontować go spowrotem. Byłby ktoś chętny na takie coś? Będzie można to zastosować i w przelotowym i ori tłumiku. |
Co się zyskuje na takim zabiegu?
Pozdrawiam — Jarek |
Ja w tym sezonie usunąłem decat i wstawiłem OEM , zostawiając akcesoryjnego remusa. Co zyskałem, silnik pracuje lepiej, równiejsze obroty, dźwięk o dziwo jest mniej uciążliwy i bardziej przyjemny, a spalanie zmalało o minimum pół litra.
|
Cytat:
Pozdrawiam — Jarek |
Decat w moim wypadku to tzw y-pipe, również zakupione od remusa z zapewnieniem że nic nie trzeba regulować.
|
Mada do mojego wydechu podejdzie?, czy coś mi to jeszcze poprawi? ;)
|
Twojemu wydechowy nic nie zaszkodzi ani nie pomoże w tym momencie jest kompletny...
Przy usunięciu kata warto pobawić się z dawka paliwa. |
Ciekawie...a jakaś wstępna wycena? No i pewnie bez Rapida się nie obejdzie, żeby wszystko banglało dobrze...? Zapytaj może przy okazji o jakąś fajną osłonę na rurę. ;)
Zastanawiam się jak ogarnąć ponowny montaż kata, trzeba go będzie wysłać do nich żeby dorobili przejście czy będzie jakiś łącznik? |
Rurka o większej średnicy, można spróbować naciętej z obydwu stron i na obejmy, ale lepiej byłoby od strony kata wspawać i zacisk od strony lambdy.
Myślę że rapid easy lub buster plug to miniumum. |
Zporientuj się proszę jaki byłby koszt całości i czy jest możliwość zakupu kompletu na odległość. No i czy to będzie P&P, znaczy zdejmę kata i potem założę samodzielnie...
Wtedy będę w stanie stwierdzić, czy jestem zainteresowany pozdrawiam |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:00. |