![]() |
Rozwalone koło tył Transalp.
Witam
Pacjent: Transalp 600 PD10. Przy chęci wymiany opony w tylnym kole. Zauważyłem, że jedna szprycha ma urwany łebek od strony piasty i lata jak Żyd po pustym sklepie. oprócz tego inna szprycha jest lekko skrzywiona a reszta szprych ma spore luzy . Oprócz tego koło jest lekko krzywe co widać po tym , że bije lekko na boki. Pytanie: czy jest sens naprawiać i czy się da ? Czy od razu szukać innego koła ? Przerabiał ktoś temat ? Od czego jeszcze pasują felgi do tyłu ? Wiem , że ktoś zakładał koło 18" do Trampka. Jeśli można wiedzieć od czego to koło ? Z góry dzięki za pomoc, bo trochę jestem w kropce . |
Paweł Król z BB na pewno ogarnie temat szybko ,profesjonalnie.
|
Cytat:
|
Google...
|
|
Usługa u Króla nie jest tania i może się okazać, że lepiej kupić używane koło.
|
Nie do końca tak jest. Za ładne koło 17" od Tramposza skasowałem 800 zł
U Króla za nowe 18 " cali z nowymi grubymi szprychami zapłaciłem to samo. Korzyść taka że dostęp do tanich opon jest dużo wiekszy. Tkc u Huberta z dostawą Kosztowała mnie 250 zl. Rozmiar 4.1 -18 Pirelka MT 21 dostępna na dzisiejszy dzień kosztuje 120 zl Dla Króla trzeba dostarczyć piaste. To kupiłem za niewielki pieniądz Nowa felga do Xr 600/ 650 na 32 szprychy na allegro coś trochę Powyżej 300 zl. Temat tej felgi był niedawno ruszony na forum Motomax ocenił jako b.dobra. Trampek ma również 32 szprychy. Wybór myślę - prosty |
Cytat:
Koło 18" zmieści się spokojnie do Trampka ? |
Obręcz i szprychy mi dał Król. Najlepiej zadzwonić i się dogadać
Ponoć tak. U mnie inaczej - wahacz z Afryki Zadaj to pytanie na forum transalpa Zaslyszane - parę osób ma 18" tylko Nie wiem na jakim wahaczu |
Warto sprawdzić jaki jest rozmiar koła jakimś kalkulatorem.
Ja do swojej Yamahy założyłem 18". Oryginalna opona 120/90-17, obecnie latam na 120/90-18. Różnica w średnicy jest na tyle mała, że nie ma problemu. Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:19. |