![]() |
Jakie klocki na tył?
Hej,
NAT stoi w serwisie na zakończeniu zgłoszenia gwarancyjnego i wspomnieli ze klocki na tył się kończą. Zaproponowali wymianę: 185 netto klocki + 30 wymiana. Mogę sam wymienić, kwestia czy brać to co w hondzie czy inne wybrać? |
W Larssonie Lucas i EBC wzmacniane oscylują cenowo 102-105 zł.
o dziwo klocki tylne nie pasują do modelu 2018 r. Przynajmniej tak wynika z katalogu Larssona. |
Bierz oryginały. Mnie starczyły na 15 tysi więc nie wiem czy warto kombinować z zamiennikami.
|
Moje Ori tył wytrzymały 10tys zamiennik za pół ceny 8tys. Więc nie ma co przepłacać. Nie bierz żadnych wzmacnianych tylko miękkie lepiej częściej wymienić klocki niż zjechać tarczę
|
Mi wytrzymały 13,5 tyś. Wzmacnianych nie będę brał, gdyż wiem jak pisze Mada. Tarcza zbyt droga w stosunku do klocków.
|
Cytat:
zużycia ale na pewno nie były do wymiany. Więc bez przesady z tym rżnięciem tarcz. Tylko ja właściwie to mało hamulców używam. |
Mój tył po lekko ponad 10tkm też jest na wylocie, ale ja dużo hamuję tyłem...
Planuję potestować Maklandy za 40zeta, wcześniej w 990 i rd04 spisywały się b.poprawnie. Mada wrzuciłeś już u siebie?? |
Jeszcze nie ale zmieniam teraz przód i wyśle do maklanda na wzór mają dorobić.
Mam dwa komplety kół i za każdym razem jak zmieniam koła to klocki muszą się dotrzeć do tarcz, więc stwierdziłem że będę zmieniał razem z klockami. |
Nie będę zakladal nowego tematu, tylko się podepnę.
Jak to możliwe, ze raczej hamuje tylko przodem, sporadycznie tylem, a przednie klocki mam jak nietknięte, a tylne zjechane w polowie? Jezdze jak ciota, tylny hamulec moglbym zdemontować, bo z niego w ogole nie korzystam. Przebieg 15k km, przod chyba wytrzyma jeszcze ze dwa obiegi ziemi po rowniku.... |
Ja mam 44000 i oryginalne klocki. Z przodu i z tyłu.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:01. |