![]() |
Przejazd przez Krym
Czy ktoś ma jakiekolwiek informacje ma temat możliwości przejazdu przez Krym?
|
Nie ma opcji.
|
Wczoraj rozmawiałem o tym z Ukrainką stamtąd. Nie ma opcji przejechania.
|
W zeszłym roku mój znajomy na ruskiej wizie wjechał na Krym przez most w Kerczu, pojeździł po Krymie i ta samą drogą wyjechał. Wiza nawet nie była potrzebna bo nikt w sumie o nic nie pytal
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
Bardzo możliwe że od Ruskiej strony jest taka opcja. Od strony ukraińskiej się nie wjedzie. Podobno ukraińcy traktują wjazd na Krym od strony ruskiej jak przestępstwo i dają bany na wjazd do UA na 3 lata. Tylko ciekawe skąd o tym wiedzą? Wbili temu kumplowi coś w paszport jak wjeżdżał?
|
Nic nie wbili bo żadnej kontroli paszportowej nie było, o tak sobie wjechał przez most. Też się obawia czy przy kolejnej wizycie na Ukrainie nie będzie problemów no ale skąd by o tym mieli wiedzieć. Satelity, kamery, podsłuch, wywiad ?
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Generalnie jest to nie tylko przestępstwo w świetle ukraińskiego prawa, ale i w świetle Ewropejskiego Sajuza, który nałożył na Krym sankcje. Dlatego nie polecał płacić tam kartą, wstawiać wszędzie fotek itd, żeby śladu za bardzo nie zostawiać jednak... |
Cytat:
Nie wiesz, czy Ten gościu na "rzepaku" nie zabłądził w Brzegowym (wschodnie przedmieście Teodozji) na nocleg? Z chęcią bym się dowiedział co i jak u Marysi, Michała i Ich najbliższej rodziny po 5 blisko latach życia w FR. Co to by nie zostać wycięty za niemerytoryczność :) Zasadniczo. Ten wpis wyczerpuje wątek. Cytat:
Na mierzei arbackiej jest turbaza formalnie za ukraińską kontrolą, można poczuć klimat. |
Interesuje mnie opcja skrócenia drogi na Kaukaz. Wiem już że się raczej sie nie da.
|
Podpinam się pod pytanie, czy dobrze rozumiem, że od strony Rostowa można wjechać? Będę przejeżdzał przez Rosję i chętnie zwiedziłbym Krym. Może ktoś orientuje się również jak jest z wjazdem z Gruzji przez Abchazję na Krym? Zastanawiałem się też nad jakimś promem pomiędzy Bułgarią a Kercz, podobno coś ma ruszyć?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:19. |