![]() |
Weekend majowy 10 dni
Witam
Szukam jakiegoś fajnego miejsca na 10 dniowy wypad. W pierwszej wersji miała być Turcja z kolegą ale zdrowie mu nie pozwala. W drugiej wersji miał być Murmańsk ale jak sprawdziłem pogodę to tam jeszcze trochę za zimno w Maju.:cold::cold::cold: Ciągnie mnie na wschód, będę miał biznes wizę na rok wielokrotną do Rosji. Może ktoś zaproponuje jakąś:lc8: fajną trasę lub podpowie, trasę którą sam przejechał z ciekawymi miejscami do zobaczenia? |
Zrób sobie TET po krajach bałtyckich.
|
Ja jadę na Korsykę. Nie będzie tłoku a pogoda już właściwa. i pewnie cieplej niż w krajach bałtyckich. Pzdr
|
Cytat:
Bałkany zwłaszcza te nie nad morzem lubią dolać na majówce a powrót przez Chyżne zawsze kończył się pruszącym śniegeim..:mur: |
Ukraina (Lwów, Kijów, Odessa). Powrót przez Mołdawię i Rumunię.
To ma być on-road, czy off-road? |
Większość trasy chciałbym pokonać utwardzonymi drogami.
Nie bardzo interesuje mnie zachód, raczej wschód, Kazachstan. Tak kombinuje żeby 9 maja być w Rosji poświętować dzień pabiedy. W ubiegłym roku byłem na paradzie w Moskwie więc tam odpada, Sank Petersburg trochę zimno. W lato planuję podróż do Azejberdzanu a powrót przez Turcję ale wtedy mam 14 dni, teraz tylko 10-11dni. Chciałbym też coś ciekawego zobaczyć po drodze, nie tylko jechać.:at: |
Na 10 dni do KAZ to ciut mało czasu. Starczy na dojazd i powrót.
|
Cytat:
|
26-go ok południa z GD. Zatem pewnie w nd wieczorem albo w pnd z rana. Promu jeszcze nie bukowałem bo nie wiem czy będzie śnieg padał po drodze:) Pzdr
|
Wymyśliłem cos takiego na 12 dni
https://www.google.pl/maps/dir/Lubli...51.2464536!3e0 Jakieś sugestie, plan chyba nie za mocno napięty? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:07. |