![]() |
Drążek zmiany biegów
Panowie mam pytanko ! Zauważyłem że drążek zmiany biegów ma 2 mm luz.
Na rysunku zaznaczyłem strzałkami kierunki luzu. Wypowiedzcie się. Dzięki http://img201.imageshack.us/img201/7705/afribf5.jpg |
Tak ma byc....nic sie nie martw...jest ok :)
Ten typ tak ma !!! ...nie wiem co jest przyczyna tego luzu ale sam to przerabialem (niepokoj) i po zaciagnieciu info u Blazy ten mnie uspokoil :) Tak samo jest z walkiem zdawczym/zebatka....tzn. jak zapniesz bieg ten mimo wszystko bedzie sie obracal 1cm w prawo i tylez samo w lewo....to chyba jakis luz dla skrzyni...tez tak ma byc :) Wiec sie kolego nie stresuj :) Darz Bór |
Mówisz o zupełnie innych luzach Ropuchu :). Kolega się martwi luzem poosiowym. Strusiu - o ile pamiętam ja też mam taki luz. Niewielki, ale mam. Jeździ, nic się nie dzieje. Wałek zdawczy też ma taki delikatny luz - tylko poosiowy.
|
Ten na zdjęciu jest luzem poosiowym bo jest równoległy do osi wałka.... Jak wyjmie sie uszczelkę z pomiędzy karterów to luz sie zmniejszy o grubość uszczelki... w skrócie - norma
|
Prawde gadasz Motormaniaku....mialem to samo na mysli tylko brak mi czasami konkretnosci w wypowiedzi :)
Podsumowujac temat dla Stusia - nic sie nie martw :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:30. |