![]() |
Wyparowały łożyska kiwaczka
1 Załącznik(ów)
Witam koledzy,
a więc podczas rozbierania afri wyszło, że łożyska igiełkowe dźwigni wachacza wyparowały (nic mi do głowy nieprzychodzi jak nazwać ten element jak inczej to wprowadźcie poprawke), nie jestem pewien czy w ficze to są te łozyska : pozycja 28. 91079-KA3-831 Bearin, needle, 17.5x24.5x22 ?. Niewiem zabardzo gdzie moge dostać takie łożyska szukałem w sklepie jakiegoś zamiennika ale nic niepasuje. Moze ktoś z szanownych afrykanerów zmagał się z tym problem i wie gdzie dostac takie zamienniki niższym kosztem bo spodziewam sie, że honda zażyczy sobie ładną sumke, niżej spróbuje wrzucic foto o co dokładnie chodzi. pzdr. |
ile chcesz tych łożysk?
35zł sztuka (w hondzie kolo 110zł sztuka) a tez NTN dają. mam NTNy od ręki - koło 20 sztuk jeszcze :) uszczelniacze tez mam - 20zl sztuka, a Tobie potrzebne są dwa. tuleję też chcesz? akurat nie ma sensu dorabiac - trzeba w Chądzie zamówić to. koszt od 40zł (w zależności od kursu). To musi być dobre i najlepiej oryginalne bo to robi za bieżnię od razu |
No to elegancko narazie tylko te dwa do wymiany innych zgonów nie zauważyłem, co do tuleji i uszczelniaczy zobacze bo może bede cos miał, to sie zgadamy na priv.
|
Mnie się widzi, że masz jak u mnie. Tyle, że łożyska nie wyparowały tylko zardzewiały i oblepiły się syfem.
|
Witam.
W związku z cenami łożysk igiełkowych do kiwaczki myślałem, czy można by je zastąpić innym materiałem. Znalazłem coś takiego: http://www.igus.pl/wpck/default.aspx...Werkstoffdaten Wałek o średnicy 30mm i długości 1m kosztuje około 380 zł. Dotoczenie nie stanowiłoby problemu. Pytanie, czy ten materiał ma odpowiednią wytrzymałość. Ave |
A ja mam pytanie troche z innej beczki....
Jaki smar tam najlepiej wcisnac? Czy myslal kto nad zamontowaniem smarowniczek, zeby swiezego smaru zapodac czasem? |
Niektórzy maja smarowniczki. Podos chyba.
|
Cytat:
Ale mam doświadczenie z podobnymi kombinacjami. W zeszłym roku nie miałem jak złożyć kiwaczki (musiałem na szybko, a nie miałem nowej tulei), dorobili mi tuleję z tarnamidu, w środek poszła stara metalowa tuleja. Przejechałem na tym parę ładnych tysięcy km. i nie złapało większego luzu. Koszt - kilka zł + toczenie. |
Cytat:
Ponizej jest napisane ze te elemnty kosztują jakieś grosze.... Coś sie zmieniło w temacie? http://www.africatwin.com.pl/showthread.php?t=5971 |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:58. |