![]() |
Wymiana oleju w Gruzji
Wygląda na to, że będziemy musieli wymienić olej w Gruzji. Testował może ktoś taką ewentualność?
Pozdrawiam trolik |
Ogólnie daje radę, uwaga, również spływa w dół ;)
|
Fihu, sugerujesz, że w Australii wylewa się olej przez korek z bagnetem? :D
|
Intrygująca ewentualność. A na co chcesz go wymienić? I u kogo?
Najlrpiej na zonę u wodza gruzińskiej wioski. Moze nawet 2 dostaniesz, bo oni tam jeszcze oleju na oczy nie widzieli, wiec nie wiedzą ze mozna go wymieniać i jaki jest kurs.😁 Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Pamiętajcie,że "najlepsze kasztany rosną na placu Pigalle"
Koniecznie przekażcie,że "Zuzanna lubi je tylko jesienią"! |
Potrzebne Ci są klucze do korków spustowych i np pusty pojemnik po płynie do spryskiwaczy. Filtr dokręcisz ręką. Bańkę oleju zabierz ze sobą lub spisz parametry oliwy by dobrze kupić na miejscu. ( nie wiem w jaki rejon się udajesz)
Pół godz roboty. https://m.youtube.com/watch?v=1nJmlVsrYMo |
Mnie uczono, że filtr oleju dokręca się ręką.
WYŁĄCZNIE ręką. ...ale chyba miałem złe hasło :confused: :haha2: Cytat:
|
Cholera, porady jakby remont silnika w atamańskim stepie ktoś chciał robić lub co najmniej serwis promu kosmicznego Atlantis :D
Przecież Gruzja to normalny cywilizowany kraj, to nie Korea Północna. Bierzesz olej i wymieniasz, ważne by mieć w co spuścić zużyty :) https://images90.fotosik.pl/215/c955bfffa7802a0amed.jpg |
To Ty Novy starej szkoły jak ja. Tera to podają wszędzie momenty i inne dupsy:)
|
ja kilka lat temu stanąłem przed takim dylematem
olej wymienialiśmy w Tbilisi w PitStop Moto. jak napiszesz do nich wcześniej (po angielsku panimają) to zamówią Ci filtr i olej jaki chcesz. z usług serwisu nie polecam korzystać bo tamtejszemu mechanikowi nie spieszno z robotą: w DL650 i GS500 operacja zajęła mu pół dnia! na drugi raz kupiłbym u nich olej z filtrami i podjechał pod byle jaki warsztat samochodowy. bez problemu dogada się, żeby zrobić to samemu i zostawić stary olej z filtrem |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:46. |