![]() |
Co to takiego dziwnego
1 Załącznik(ów)
Cześć,
kupiłem ostatnio fabryczny zestaw napędowy do Afryczki. Przełożenie minus dwa na dalekie przeloty. Przednia zębatka cała w gumie tylna też. Dodatkow w tylnej zębatce jest taki dziwny pierścień. Może ktoś wie po co to jest? Załącznik 89440 |
To tłumiki drgań.
Zmniejszają drgania i głośność pracy napędu. (chłopaki, którzy mieli takie coś porównywali do zwykłych i wychodzi, że w nieco inny sposób zużywają się zęby na zębatkach) |
Jak motocykl wyjeżdzał z salonu to miał coś takiego na 1 montaż?
|
Nigdy nie widziałem nowej Starej Afryki, ale zapewne tak skoro w oryginalnych częściach zamiennych takie coś występuje.
|
Nie rozbijesz wałka i później przy sprzedaży pokazujesz fotki idealnego wałeczka :)
|
1 Załącznik(ów)
Wałeczek mam w idealnym stanie.
Gorzej z przednia zębatka... Tak wyglądała po powrocie z Rumunii:bow::bow::bow: Załącznik 89441 |
Jeżeli przy tak wyrobionym wieloklinie w zębatce masz idealny wałek to masz więcej szczęścia niż rozumu :)
Zadbaj o niego i nie doprowadzaj zębatki do takiego stanu, bo to się szybko zmieni. |
Blacha na tylnej zębatce ma za zadanie przytrzymać łańcuch w razie spadnięcia z zębatki.
Gdyby łańcuch spadł to rozpiera....a piastę z tyłu. Ja dospawałem sobie pierścień ze starej zębatki RD03. |
Tylna OEM Hondy czy juz jakis zamiennik ma ten pierścień ??
P.S. Edit; sorki teraz doczytałem, ze "fabryczny zestaw" wiec rozumiem, że OEM...wiec pytanie ile kosztuje tylna OEM, bo przedniej cenę znam |
Fabrycznie moja rd04 miała taki pirścien na tylnej zębatce
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:49. |