![]() |
Jak podróżować do Norwegii "po taniości".
20 Załącznik(ów)
W zasadzie Norwegia jawi się nam jako kraj piękny aczkolwiek skandalicznie drogi.
Cóż zatem uczynić, aby na twarzach uczestników wycieczki pojawił się piękny uśmiech, znamionujący zadowolenie z udanej eksploracji perły Skandynawii ? Załącznik 5968 Otóż klucz do sukcesu leży we właściwym przygotowaniu logistycznym. Po pierwsze, natychmiast po przyjeździe należy pierwszego napotkanego Trolla obdarzyć długim i namiętnym pocałunkiem. Pocałowanie Trolla zabezpiecza przed niepożądanymi kontaktami z Norweską Policją, które boleśnie skutkują poważnym wydrenowaniem naszych niebogatych przecież portfeli. Ci, którzy tej procedury nie wypełnili, gorzko tego pożałowali. Załącznik 5975 Po drugie, jeszcze w kraju należy zadbać o wystarczający zapas pożywienia, czyli alkoholu. Tutaj polecić mogę spirytus rodzimej produkcji albowiem miejsca dużo nie zajmuje a swoją moc ma i potrafi rozweselać niepomiernie, zwłaszcza niektórych uczestników eskapady. Załącznik 5969 Załącznik 5972 Niestety bywa czasami, że po wypróżnieniu porannym zdarzają się takie kwiatki. Załącznik 5980 Ale generalnie wszystko jest Ok. i niektórzy próbują nawet tańczyć choć potem muszą nieco odpocząć Załącznik 5983 Załącznik 5982 Co do wyżywienia o konsystencji stałej to mało eleganckie wydaje się wożenie z kraju konserw i kartofli. Sprawę zaprowiantowania załatwiamy w prosty aczkolwiek mało humanitarny sposób na miejscu. Osobiście preferuję mięso w każdej postaci. Załącznik 5965 Załącznik 5967 Załącznik 5981 Mieszkać można a wręcz należy w miejscach może mało komfortowych ale wystarczająco przytulnych dla niewymagającego globtrotera. Zatem w wiejskich chatkach Załącznik 5976 Załącznik 5979 W wygrzebanej jamie w śniegu. Załącznik 5977 którego jest ci w Norwegii po dostatkiem Załącznik 5978 a czasami wręcz w krzaczorach, byle w dobrym towarzystwie Załącznik 5971 Nie można zapomnieć o zabezpieczeniu paliwa z kraju, albowiem w Norge jest ono okrutnie drogie. Załącznik 5973 Można pomyśleć również jak w sprytny, jakże typowy dla naszych rodaków sposób, oszczędzić na opłatach za toalety i prysznice. Załącznik 5974 Osoby skrajnie oszczędne mogą wybrać się na jednym motongu Załącznik 5966 Dzięki takim wspaniałym i nie będę tutaj przesadnie skromny, MOIM POMYSŁOM, a w wykonaniu bardzo zgranej grupy Warszawsko-Łódzko-Gdyńskiej mogliśmy rozkoszować się zachwycającymi widokami Norwegii Załącznik 5970 a fjordy wręcz jadły nam z ręki Załącznik 5964 |
Pięknie...... by się chciało poczytać coś więcej ....
|
Bardzo ładna zapowiedź... a teraz całość proszę ;) :at: Piknie tam :drif:
|
Kurna, ja na Preikestolen chyba też się położę, bo lęk wysokości mam :).
Fajoskooo...! |
opowiesc fajna ale w żadnym ale to w żadnym wypatkyu nie polece wieżć z sobą spirytusu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
w norwegi spirytus jest traktowany jak narkotyk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 jeżeli zatrzymają kogos z spirytusem to ma odsiatke zagwarantowaną!!!!!!!!!!!!!!!!! w norwegi każdy alkochol powyżej 60% to narkotyk!!!!!!!!! p[aliwo nie jest aż tak drogie. a w weekendy jest taniej niż w tygodniu dzisiaj paliwo kosztuje u mnie 11.39nok 1nok to 0.4875zł faktycznie norweska policja kara bardzo wysokimi mandatami a fotki z fotoradarów przychodzą do polski!!! za przekroczenie pretkosci od 7km/h do 12km/h kosztuje to 1200nok za 12km/h do 24km/h 2600nok za 24km/h do 32km/h 4200nok dalej nie pamietam ale wiem ze za przekroczenie pretkosci x2 w stosunku do ograniczenia mozna pozbyc sie prawka i do pierdla zawitac na miesiąc a toalety przy drogach i na cpn są darmowe przy drogach na parkingach są naprawde ładnie utrzymane ubikacje z wodą mydłem i papierem :) ładne fotki choc opis momentami wydaje mi sie lekko przesadzony czy ta jedna fota nie jest przypatkiem z akwarium w alesund?? pozdro ps. jak by ktos był w moich okolicach to zapraszam na piwko i uzupełnie zapas trunków % bo mam tu co nie co własnej produkcji (to tu legalne i na wysokim poziomie nie amatorszczyzna :) ) |
bede w twoich okolicach..........ruszam 1 07 dookola skandynawii.....chetnie bym sie napil :-)
|
Cytat:
|
No proszę, człowiek się całe życie uczy i głupi umiera.
Ja już od najmłodszych lat domyślałem się, że z tym alkoholem to jakaś ściema jest. Niby niesmaczne to to, gębę wykrzywia ale jednocześnie miło jakoś, głowa sie cieszy i kulasy śmisznie sie plączą, gadulec się polepsza. Ale żeby zaraz spirytus to narkotyk ?!!!! A co nam było robić jak słońce nie chciało zachodzić i spać nijak się nie chciało. Rozmowy kulturalne prowadzić, czy co ?!!! Bidne te Norwegi bo sklep monopolowy jeden w większym mieście tylko uświadczysz i samogon muszą pędzić a jak w tymże monopolowym skamerują cię, że dwa razy w tygodniu go odwiedziłeś to zara pomoc społeczna do ciebie przybywa i pytają czy kłopotów na tle najepki nie masz i czy wsparcia KAA nie potrzebujesz. Co się tyczy prędkości to te rygory nawet dobre są bo moja niunia spalanie 5,5 z kuframi miała co się w kraju nie zdarza jak z Ucką zgrają sie poruszam wśród ludożerki na polskich drogach. Zdjęcie z rybami rzeczywiście z Alesund jest. Nie powiem żeby mnie to akwarium zachwyciło. O niebo lepsze widziałem w Tajlandii i w Brighton UK. No pewnie, że troche musiałem podkolorować. Nie napiszę przecież o tym jak jechałem ciemnym tunelem 50km/godz przez pół godziny albo o norweskich dupeczkach bo naprawdę nie byłoby o czym. |
pieknie pięknie !! :)
i po taniości :) |
seGrega7tora tylko na tych fotkach mi brakuje ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:00. |