![]() |
Zabezpiecznie Kovix Grip Lock.
Potrzebuję odstraszacza. Ma ktoś taką blokadę? Jakieś opinie, ile wytrzyma bateria, co to warte?
http://africatwin.com.pl/picture.php...pictureid=2225 |
Od 2 sezonów mam Kovixa z alarmem na tarczę hamulcową. Bateria jeszcze trzyma. Gdzieś widziałem film na YT jak ktoś próbował to sforsować szlifierką kątową i miał poważny kłopot.
|
Co do wyczerpującej się baterii w alarmach i skuteczności odstraszania:
Ktoś w korpo ma taką blokadę z alarmem na tarczy. Zawsze jak odpalam motor (i każdy inny odpala swój obok) to ta blokada wyje. Oczywiście wyjąca blokada jest czymś normalnym i każdy ją ignoruje :D Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
Kovix od odpalania obok motocykla nie zawyje. Przynajmniej ten mój. Trzeba mocno poterepać motorem żeby zawył.
PS Znalazłem ten filmik jak gościu forsował Kovixy: https://www.youtube.com/watch?v=W4hDZyFEti8 Należy zauważyć, że robił to w warunkach wygodnych warsztatowych i w imadle, a nie w warunkach polowych leżąc pod motocyklem. |
A po co się ktoś ma z tym szarpać , w 10 sekund motocykl jest na pace dostawczaka. Średniej klasy blokada wystarczy , ma jedynie utrudnić przetaczanie , które jest też dziecinnie łatwe za pomocą kijka lub deskorolki .
No chyba że wydanie kasy ma uspokoić właściciela. |
Można się zdziwić, jak człowiek odkrywa, że złodziej zamiast szarpać się z blokadą rozwala tarczę hamulcową. A niestety tak właśnie dość często się dzieje. Tak samo łańcuchy nie stanowią większego problemu. Sam mam porządnego Abusa blokadę i łańcuch, ale przede wszystkim AC. Blokada raczej dla uspokojenia sumienia.
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka |
Kovixa kupiłem żeby w 10 sekund zawył, gdy motor zaparkowany przed namiotem w którym śpię. Tam gdzie rozbijam namiot, dostawczak najczęściej nie dojedzie. ;)
Majster pytał o opinię, więc jej udzieliłem. Subiektywna, ale najmojsza. :D PS Chciałbym zobaczyć filmik jak się rozwala tarczę hamulcową... lubię się dziwić... ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka |
Jak będę w Krakowie, na pewno pogadam. ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:48. |