![]() |
regulacja zaworow
Witam ,mam taka nietypowa prosbe .Mianowicie jakby ktos wykonywał regulacje zaworow gdzies w okolicy Gliwic Ślaska ogolnie,to chętnie przypatrzyl bym sie tej operacji ,coby w przyszlosci samemu poradzic.
|
Jak to się robi jest opisane tu
Musiałbyś być wyjątkowo nieudolny żeby sobie nie poradzić. Pozdrawiam. |
Tak, teraz to dożo zmienia ,ale w ciagu dalszym gdyby ktos robil chetnie sie przygladne.
|
Ja dziś podszedłem do tematu i poległem zaraz przy: "Z lewej strony AT, należy odkręcić 2 śruby". Duża śruba ni hu hu nie dała się ruszyś mimo polewania, pukania, ... Opór był na tyle duży, że rozjechał się sześciokątny otwór i muszę w przyszłości zaopatrzeć się w nową śrubę i przemyśleć rozwiązanie siłowe. O ile pamiętam ktoś pisał, że ta śruba ma być dociągnięta niskim momentem, o czym poprzedni własciciel chyba zapomniał.
|
Nie bój nic. Miałem to samo. Możesz ustawić moto na centralce lub w inny sposób podnieść tylne koło i na jedynce kręcić kołem(wykręć jedną świecę, będzie łatwiej). Przez to okienko rewizyjne kontrolujesz znaki. Nie ma rzeczy niemożliwych:)
p.s. najwygodniej w dwie osoby to robić. |
Cytat:
|
To afryka nie ma kasatorów i cza regulować zawory samemu.?????? :confused:
|
Rambo, powiedz że sobie jaja robisz.
|
tak i nie :) od kiedy kupiłem (2005r), nie regulowałem. Kazmir świadkiem bo je sprawdzał ostatnio nie wiem po co (sam sie prosiłem bo niedowierzam)
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:15. |