![]() |
Grzane matki Oxford. Które?
Cześć,
Nigdy nie miałem grzankach manetek i dla mnie to terra incognita. Widzę, że Oxford ma różne modele. Który z nich najlepszy jest do AT? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Sprawdź metrem, one różnią się tylko długością :)
Manetkę można przyciąć tylko kawałek, jakoś 0,5 cm. Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
Cytat:
Ok ok. Żadnych tam ukrytych funkcji nie ma, które sprawiają, że model X lepszy od Y? :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Tylko długość. Nic innego ich nie różni no może poza układem i wzorem gumy.
Do VStroma np który ma oryginalne długości 121mm stosuje się wersję Touring lub sport z delikatnym przycieciem. Pozdrawiam Zimny |
Do NAT założyłem Oxford Adventure i odciąłem po założeniu około 5mm na końcach
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
W sumie mogli zrobić nazwy w stylu S M L, a nie jakieś fikuśne :)
Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
ja mam touring od strony lewej praktycznie może zostać bez przycięcia , od strony gazu uciąłem MOŻE 2-3 MM akurat tak pasowało nic nie widać, nic nie haczy ADV są dłuższe więcej cięcia
|
Oxford Sport wytarł mi się po 40kkm, były śliskie i niefajne. Adventure (albo touring) mają chyba z 50kkm i nic im nie jest.
Oxford jest znacznie grubszy od oryginalnych - niektórym to pasuje innym nie. |
Cytat:
Guma w tych oksfordach śmierdzi okrutnie ale z czasem przestaje. Jakośc dupy nie urywa ale działają. Najlepsze jakie miałem grzane manety to były firmy Daytona. |
Jest jeszcze coś takiego https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F333199983454
Pytanie czy ekstra wodoszczelność jest warta tej ceny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:40. |